Blog

3d scan Amsterdam Plantage Parklaan

  |   Projecten PelserHartman

Woningen Plantage Parklaan

Als de buren gaan verbouwen dan kan het slim zijn om een voor-opname-bouw of nulmeting van jouw eigen woning te laten uitvoeren. PelserHartman voert vaak nulmetingen uit om een bestaande situatie vast te leggen voor aanvang van bouwactiviteiten. De bestaande situatie van de woning wordt dan vastgelegd en gedeponeerd bij een notaris. Zo kan de situatie tijdens of na de bouw vergeleken worden met de situatie voor aanvang van de bouw. Een nulmeting bestaat doorgaans uit het plaatsen en inmeten van zettingsbouten en het vastleggen van bestaande scheuren en andere gebreken. PelserHartman maakte een 3D scan van woningen op de Plantage Parklaan in Amsterdam. 

Voor opname bouw en nulmeting Plantage Parklaan Amsterdam

3D scan plantage Parklaan AmsterdamDe opdrachtgever van project Plantage Parklaan koos voor de meest nauwkeurige manier van meten. We brachten zettingsbouten aan op zowel de buitengevels als in de binnenste draaglijnen. Deze meetbouten werden gerelateerd aan het dichtstbijzijnde bekende NAP-punt dat 800 meter verderop geplaatst was. De metingen voerden wij uit met een Leica DNA03. Dit toestel meet met een nauwkeurigheid van 1/100 mm. We maakten daarbij een hoge resolutie laserscan van de voor- en achtergevel om eventuele vormveranderingen in de gevel te kunnen opsporen. De laserscandata geeft ons de mogelijkheid om een 3D deformatieanalyse te kunnen uitvoeren.

Er zijn meerdere redenen om nulmetingen uit te laten voeren en om een bestaande situatie vast te leggen. Ook kan het wenselijk zijn om gebouwen gedurende een langere tijd te monitoren. We meten dan op verschillende momenten dezelfde punten op het gebouw en relateren deze aan de omgeving. Zo kunnen we grip krijgen op eventuele zakkingen of bijvoorbeeld een scheefstand van een toren.

Lees meer over nulmetingen en vooropnamen op de hoofdpagina nulmeting gebouw.

 

3D scan voor 3D deformatieanalyse Amsterdam

Pointcloud woning plantage Parklaan

Icon Text Image

Projecten in Amsterdam

Amsterdam staat vol met oude gebouwen en monumenten en is daardoor één van de favoriete werkplekken van PelserHartman. De pagina 3D scannen Amsterdam laat een groot aantal van onze 3D laserscan-projecten in Amsterdam zien.

3D scannen Amsterdam