Persoonlijk contact?   Afspraak maken

ADVIES & OPLOSSINGEN

Bij elk nieuwbouw-, verbouw-, renovatie- of restauratietraject spelen vraagstukken rondom maatvoering een rol. Heb je een probleem en wil je niet alles zelf uitzoeken? Dan kun je bij PelserHartman terecht met een adviesvraag omtrent 3D meten, laserscanning en tekenen of modelleren. Bij PelserHartman weten we alles over het 2D en 3D in kaart brengen van gebouwen, objecten en installaties. We denken mee, analyseren, adviseren en waarschuwen je vooraf voor zaken die problemen kunnen veroorzaken. Wij vinden voor jou de juiste oplossing.

3D scan & pointclouds

 PelserHartman maakt 3D scans en pointclouds. We voeren 3D inmetingen uit met verschillende soorten 3D laserscanners en kunnen dus verschillende kwaliteiten 3D scans leveren. Omdat we zelf ingenieurs zijn, weten we precies wat jij nodig hebt voor jouw project. 

Scan to BIM

Scan to BIM begint met 3D laserscannen. We maken 3D BIM modellen, waarbij de scandata als onderlegger gebruikt wordt. In de toekomst genereren we bijna automatisch 3D BIM modellen. We onderzoeken hiervoor op dit moment de mogelijkheden van machine learning en AI.

3D verkoopdossier

Het 3D verkoopdossier is een online omgeving die de complete documentatie voor de verkoop van jouw pand bevat. Naast de standaard 2D-tekeningen en meetrapporten bevat het ook een fotorealistische 3D pointcloud.

Werken met de specialisten van PelserHartman

  • Bespaar geld en tijd 
  • Snel de beste oplossing voor jouw probleem
  • De service van PelserHartman verkleint de kans op dure ontwerp- en productiefouten
  • Geen clashes door clash detection vooraf
  • Geen tijd kwijt aan randzaken, focus op je corebusiness
  • Innovaties zijn sneller gevonden en geïmplementeerd
  • Bespaar lange zoektocht naar hard- en software.
  • Vanuit een scan een BIM model maken (minder tekenwerk)
Heb je ons advies nodig? Neem dan direct contact met ons op door te bellen naar 073-6135729.

MEER ADVIES & OPLOSSINGEN

pointcloud in 3D tekenprogramma

Revit en pointclouds

3D scanner kopen

reverse engineering

wat is 3D scannen – de basis

nauwkeurigheid van 3D laserscanners

validatie pointclouds

norm 3D scannen

FOCUS OP INNOVATIE 

De kracht van PelserHartman schuilt in ons probleemoplossend vermogen en het feit dat we werken met specialisten. Wij hebben naast kennis van 3D meettechnieken veel ervaring met verschillende bouw- en productieprocessen. Dit levert een betere engineering en daarmee een beter eindproduct op. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het onderzoeken en implementeren van technische innovaties. 

 

Meer weten over de mogelijkheden van 3D scanning? 

Neem contact met ons voor deskundig advies en de juiste oplossing voor jouw specifieke probleem. Eerst meer kennis vergaren? Deze website staat boordevol informatie over veel voorkomende onderwerpen als: het werken met 3D scanners, werken met pointclouds en reverse engineering. Daarnaast geven we toelichting  op een aantal van onze specials en concepten zoals Centrale Maatvoering, validatie van pointclouds en de ontwikkelingen met betrekking tot de ‘Meetnorm’ RMS. Het volgen van trainingen is ook een mogelijkheid.

BIM voor beheer en onderhoud

PelserHartman zet BIM (bouw informatie model) in voor het beheer en onderhoud van gebouwen. Wij verzamelen alle benodigde informatie voor het beheer en onderhoud in één model. We maken deze BIMmodellen zelf en leren bedrijven hoe ze de 3D modellen in te praktijk kunnen gebruiken.