Persoonlijk contact?   Afspraak maken

3D SCAN VOORBEELDEN EN DOWNLOADS

Zoek je een 3D scan voorbeeld om zelf te testen? Deze pagina geeft toegang tot vele soorten pointcloudbestanden, 3D scanviewers en orthofoto’s, zodat je kunt zien of je eigen software kan werken met 3D scans. Daarnaast kun je documenten downloaden die je helpen bij het stellen van de juiste offerte uitvraag. 

Download 3D scan voorbeelden in de meest gebruikte bestandsformaten en voor de meest gebruikte 3D tekenprogramma’s; ook voor macOS. We delen onze kennis en kunde met onze opdrachtgevers en partners, maar dus ook vooraf met potentiële opdrachtgevers. Je vindt op deze pagina voornamelijk voorbeelden uit de bouwsector van gebouwen omdat onze projecten in de industrie, petrochemie en jachtbouw vaak strenge geheimhoudingseisen hebben. Kun je geen passend voorbeeld of testbestand vinden? Neem dan even contact met ons op.

Wachtwoord downloads aanvragen

Je krijgt toegang tot meer dan 25GB aan pointclouds en viewers. Om misbruik te voorkomen moet je 1 keer een wachtwoord aanvragen. Dit wachtwoord kan gebruikt worden voor alle 3D scan voorbeelden op deze pagina. LET OP: het wachtwoord verschijnt op je scherm nadat je de gegevens hebt ingevoerd. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Als eerste nieuwe downloads ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We sturen deze ongeveer een keer per maand en je kunt je altijd weer afmelden.

DOWNLOADS

Pointclouds

Zelf testen werkt het beste. Hieronder staat diverse pointclouds in diverse bestandsformaten als download. Vraag hierboven eerst het wachtwoord aan.

Pointcloud NavVis VLX 3 mobiele scanner
Pointclouds populaire downloadset

Viewers (offline)

Een 3D scan viewer maakt het mogelijk om de 3D scan data te bekijken zonder duur tekenpakket. Hieronder staan voorbeelden van stand-alone viewers, met een voorbeeld pointcloud van een kantoor.  Vraag hierboven eerst het wachtwoord aan. Meer achtergrond en uitleg over de meerwaarde vindt u op de pagina 3D viewers.

Orthofoto’s

Een orthofoto is een zuivere orthogonale afbeelding op schaal automatisch gegenereerd uit een pointcloud. Het is feitelijk een orthogonaal of ‘haaks’ aanzicht van een deel van de pointcloud dat ontstaat door een verticale of horizontale snede te maken waarbij een kijkrichting gedefinieerd wordt. Een orthofoto wordt vaak gebruikt om accurate 2D aanzichten of doorsnedes te maken van gevel-, wand-, plafond- en vloeraanzichten en voor snelle, volledige documentatie van archeologie. Vraag hierboven eerst het wachtwoord aan. 

Mesh bestanden

Laserscandata bestaat uit miljoen punten. De verzameling van deze punten noemen we een pointcloud of puntenwolk. Wanneer de losse punten met elkaar verbonden worden, ontstaan driehoekige vlakken. Deze stap noemen we meshing of triangulatie. Het resultaat wordt ook wel een mesh of krimpfolie genoemd. Onderstaand zijn enkele voorbeelden van meshes in diverse bestandsformaten, gemaakt uit pointclouddata van terrestrial laserscanners voor gebouw / terrein en data uit precisie handscanners. Vraag hierboven eerst het wachtwoord aan. 

Voorbeelden op maat nodig?

U vindt op deze pagina voornamelijk voorbeelden uit de bouwsector van gebouwen omdat onze projecten in de industrie, petrochemie en jachtbouw vaak strenge geheimhoudingseisen hebben. Kun je geen passend voorbeeld of testbestand vinden? Neem dan even contact met ons op. We kijken dan of we iets op maat kunnen maken.

HULPDOCUMENTEN BIJ HET MAKEN VAN EEN OFFERTE UITVRAAG

Hoe krijg je de juiste pointcloud of het juiste model? We willen ervoor zorgen dat onze geleverde eindproducten van grote waarde zijn in het ontwerp- en bouwproces, zodat teleurstellingen en aanvullend meetwerk achteraf voorkomen wordt. Goede voorbereiding is het halve werk.
Daarom is goede voorlichting en het stellen van de juiste vragen vooraf erg belangrijk

  • Het document ‘Basis ILS Puntenwolk & hulpmiddelen bij het bestellen van een pointcloud’ geeft concrete handvaten rondom het aanvragen van een pointcloud. Download BASIS ILS PUNTENWOLK EN HULPMIDDELEN OFFERTEUITVRAAG
  • Wil je weten wat onze algemene uitgangspunten met betrekking tot scandata en pointclouds zijn? Download hier het document LASERSCANDATA.
  • Wil je een BIM of ander soort 3D model ontvangen? Download hier de PELSERHARTMAN ILS. Hierin is een kruisjeslijst opgenomen zodat je eenvoudig kunt aangeven hoe het model opgebouwd moet worden.
  • Hoe teken je 2D en op welk detailniveau? Bekijk hier het PelserHartman 2D TEKENPROTOCOL.
Whitepaper 3D scannen basics PelserHartman
Factsheet statisch vs mobiel scannen PelserHartman

WHITEPAPERS & FACTSHEET

Om de meerwaarde van werken met pointclouds daadwerkelijk te benutten is voldoende achtergrondinformatie essentieel. De whitepaper van 38 pagina’s geeft een brede introductie over 3D scannen, die iedereen eigenlijk vooraf gelezen moet hebben. De factsheet legt het verschil tussen statisch en mobiel scannen uit. Het stuk monitoring van monumenten gaat dieper in op de noodzaak van monitoring bij veranderende waterhuishouding. 

VOORBEELDEN

voorbeelden 2D tekeningen

voorbeelden 3D modellen

voorbeelden 3D REVIT modellen

voorbeelden terreintekeningen

voorbeelden splitstekening

voorbeelden orthofoto 3D scan

voorbeelden NEN2580 meetrapport

voorbeelden pointcloud uit laserscan

Volg ons YouTube kanaal 

Voorbeelden en uitleg over 3D scanning vind je ook op ons Youtube kanaal. Volg ons voor video's van projecten, tutorials, en expert video zoals; "hoe werken pointclouds." Ook geven we er uitleg over viewers, clash detections en meer.

Ga naar 3D SCANNING @ YOUTUBE en druk op de volg knop!

PelserHartman voert projecten uit voor een groot aantal partijen in de bouw, industrie, archeologie, botenbouw, bij de overheid en meer. Wil je graag voorbeelden van uitgevoerde projecten zien?