Checklist uitvraag 3D laserscanning

Om te zorgen dat een geleverd pointcloud product van waarde is in het ontwerp-, bouw- en beheerproces en om teleurstellingen en meerwerk achteraf te voorkomen, blijkt dat een aantal vragen vooraf goed gesteld én beantwoord moet worden. Deze pagina bevat handvatten en een handige checklist om de uitvraag rondom de kwaliteit van de pointcloud scherp te krijgen. Het doel is de uitvraag voor 3D laserscanning te vergemakkelijken en een goede pointcloud te krijgen die voldoet aan uw eisen en wensen.

De eerste stap bij de juiste uitvraag

Het begint met de juiste basiskennis. 3D scanning is een containerbegrip en het is belangrijk te begrijpen wat u precies vraagt, voordat u bestelt. Alle pointclouds zien er immers mooi uit. Wij stellen potentiële opdrachtgevers vooraf behoorlijk veel vragen en geven veel informatie, voordat we overgaan tot opdracht. Op deze manier weten we zeker dat de verwachtingen overeenkomen met wat er geleverd gaat worden. In onze whitepaper “3D scannen basics, wat je zou moeten weten voor je begint” delen we de absolute basis om te begrijpen hoe een 3D scan in de praktijk werkt.

Wanneer u een 3D meting aanvraagt, doet u er verstandig aan de onderwerpen in deze whitepaper goed door te spreken met de meetpartij.

De puntenwolk ILS

Er zijn veel verschillende soorten meetdata en pointclouds te maken. Het is daarom belangrijk om zaken vooraf goed door te spreken. Wij doen in de praktijk vooral aan verwachtings-management om teleurstelling achteraf te voorkomen. Daarom hebben wij in 2023 hebben samen met enkele andere inmeetpartijen onder de vlag van DigiGO de Basis ILS Puntwolk ontwikkeld. In deze ILS staan aandachtspunten bij het aanvragen van een pointcloud genoemd. Omdat bij het stellen van de goede uitvraag meer vragen horen hebben we deze ILS uitgebreid met vragenlijsten.

× Direct Whatsapp contact!