Blog

Noordbrabants museum ‘s-Hertogenbosch

  |   * Uncategorized

In het centrum van 's-Hertogenbosch ligt het Noordbrabants Museum, dat grenst aan het voormalig provinciehuis aan de Waterstraat. Het gebouw dateert van 1767-1770 en is in Lodewijk-XVI stijl ontworpen door Pieter de Swart. De tegenwoordige Commissaris der Koningin heette tot 1850 Gouverneur des Konings. Hij is de schakel van een tussenliggende bestuursvorm die in de Franse tijd werd ingevoerd. De Brabantse Commissaris woonde tot 1983 in dit Gouvernementspaleis aan de Verwersstraat. In 1987 kreeg het paleis een nieuwe bestemming als Het Noordbrabants Museum.

Het project ”Museumkwartier” bestaat uit drie delen: uitbreiding Noordbrabants Museum, nieuwbouw Stedelijk Museum en renovatie en restoratie voormalig Provinciehuis.

PelserHartman bracht het Noordbrabants Museum volledig in beeld ten behoeve van een Europese architectenselectie en de toekomstige nieuwbouw. Het gebouw en de bebouwde omgeving zijn volledig digitaal ingemeten en daardoor in alle details vastgelegd en op de kaart gezet. Ons team maakte zeer gedetailleerde opnamen van alle gebouwdelen met als resultaat de ruimteboeken en correcte tekeningen en details van de bestaande toestand.

PelserHartman verzorgt tevens het totale tekenwerk vanaf het schetsontwerp tot en met de uitvoering.

Bezoek Bouwplaats Noordbrabants museum met Bierman Henket

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A4t5g612-F8&NR=1[/youtube]

[slideshare id=2313127&doc=noordbrabants-museum-091021150751-phpapp02]

Meer voorbeelden van meet- en tekenwerk

Wilt u meer voorbeelden van ons werk zien? kijk dan verder op de pagina Projecten.