Blog

Koplopers digitalisatie woningbouw op NEXT CO-MOTION

  |   Algemeen

Smart tech koplopers in woningbouwsector verenigen zich tijdens NEXT CO-MOTION in de Innovatiehub smart tech CIC te Rotterdam.

Op 12 oktober steken de meest ervaren koplopers in álle digitale aspecten van woningbouw voor de allereerste keer hun koppen bij elkaar onder de titel NEXT CO-MOTION. De line-up van smart tech koplopers is online te vinden op www.nextco-motion.nl 

Line-up NEXT CO-MOTION

Een greep uit de line-up:

  • RootBV werkt strategisch met BIM naar de ombouw van een document- naar datagedreven bouwsector,
  • PelserHartman haalt exacte woningdata op voor gemeenten en corporaties,
  • Vericon bedient met de Hololens consumenten, maar voorkomt ook fouten tijdens het bouwproces,
  • De robots van Voorbij spugen per dag gevels (inclusief sparingen en stucwerk) uit voor 5 woningen,
  • White Lioness Technologies ontwikkelde software om klantkeuze, logistiek en productie met elkaar te verbinden,
  • De 3D betonprinter van Cybe Construction was al actief in Dubai en gaat nu in de woningbouw.

Aan het einde van de innovatiedag, praten de koplopers de huidige bouwsector bij over mogelijkheden en visie. Dit vindt plaats vanaf 16 uur Rotterdamse innovatiehub CIC. De organisatoren Paul Bos van Root BV, Claudia Laumans van Building Transition en Jos Lichtenberg van Off Road Innovations: “Wij zijn alle drie actief in bouwinnovatie en zien dat smart tech in woningbouw pas echt interessant wordt als je de mogelijkheden verbindt, van woningsensoring en klantportals naar robotisering. Digitalisering gaat deze traditionele sector serieus verfrissen!”

Kaarten bestellen voor NEXT CO-MOTION

Kom luisteren en meepraten over augmented reality, advanced BIM, parametrisch ontwerpen, klantportals, sensoring, big data etc. Een unieke eindedag-sessie over toepassingen en kansen van digitalisering in de woningbouw. Beslissers bij corporaties, bouwbedrijven en adviesbureaus laten zich in 2 uur bijpraten door een selectie van insiders en praten daarna 1-op-1 met hen door tijdens een pizza-borrel.

Bestel hier kaarten

Locatie:

Cambridge Innovation Centre in het Rotterdamse Groothandelsgebouw, direct naast het Centraal Station. Gevuld met zowel corporaties als smart tech start-ups biedt deze locatie een inspirerende setting voor het event.

Digitalisatie gebouwen door PelserHartman

PelserHartman verwerkt een eindeloze stroom aan 3d-scans van vastgoed. Dus weet als geen ander hoe cruciaal validatie, vastgoedstrategie en accuratie zijn. Ze nemen ons mee in de toekomstige ontwikkelingen rondom vastgoeddata.

"Automatisch van pointcloud naar 3D model, dat is de heilige graal. We zijn goed op weg en zowel het inmeten als het modelleren gaat steeds sneller. Intensief contact met opdrachtgevers en eindgebruikers is van groot belang voor de ontwikkelingen op dit vlak. Alleen zij kunnen aangeven wat de informatiebehoefte is".

Actuele innovatie-trajecten van PelserHartman:

  • Kunstmatige intelligentie om objecten in 3D-scans te herkennen. Vormherkenning, pointsensing.
  • Validatie van meet- en 3D scandata, hoe weet ik dat de data klopt en van de afgesproken kwaliteit is?
  • Meetgegevens verzamelen met scanners en sensoren.

Vorm- en objectherkenning in 3D scans

Classificatie in laserscandata door self learning algoritmes wordt steeds sneller en nauwkeuriger. Objectherkenning is mogelijk.

Voor meer informatie: www.nextco-motion.nl