PelserHartman kondigt met trots aan dat het NavVis VLX 3 mobile mapping systeem als nieuwste 3D laserscanner is toegevoegd aan onze vloot. De NavVis VLX 3 is de nieuwste mobiele scanner op de markt die ongeëvenaarde snelheid, efficiëntie en veelzijdigheid biedt in 3D laserscanning. Dit nieuwe systeem stelt ons in staat om sneller te scannen en data te verwerken. De pointclouddata is geschikt voor 2D tekenwerk, 3D (BIM) modelleren en het maken van Digital Twins.

Lopend scannen met de mobiele laserscanner NavVis VLX 3

De kracht van de NavVis VLX 3

Met de revolutionaire VLX 3 van PelserHartman gaat het scannen van gebouwen nog sneller en efficiënter dan ooit tevoren. Deze geavanceerde mobiele scanner overtreft de huidige terrestrial scanners in scansnelheid. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke mogelijkheid om al lopend te scannen. Twee krachtige LiDAR sensoren meten samen met 2,5 miljoen meetpunten per seconde. Daarnaast kunnen de vier 20-megapixel camera’s worden ingezet om gekleurde pointclouds te genereren. De VLX 3 is de opvolger van de VLX 2. De nieuwe LiDAR sensoren verzamelen meer data dan zijn voorganger. Dit resulteert in een hoger detailniveau.

Snel ‘gewoon’ een goede pointcloud

Bij PelserHartman streven we er altijd naar om de nieuwste scan technologieën te gebruiken om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Met de toevoeging van de NavVis VLX 3 hebben we nu een nog sneller instrument tot onze beschikking. Deze mobiele scanner is bij uitstek geschikt voor toepassingen in woning- en utiliteitsbouw en vormt een basis voor NEN 2580 metingen en facility management. De pointclouddata is geschikt voor 2D teken- en 3D (BIM) modelleerwerk bij renovatie, restauratie, verbouwingen, onderhoud & beheer of facility management. Of voor het maken van Digital Twins.

Welke laserscanner maakt de beste data?

Uiteraard heeft ieder voordeel ook vaak een nadeel. En er zijn altijd kritische kanttekeningen te maken bij mobiele systemen wanneer we deze vergelijken met statische laserscanners. Met een mobiele scanner zoals de VLX 3 meten we natuurlijk zeer snel. In sommige situaties wel zeven keer zo snel als met een statische scanner. Maar een high-end statische terrestrial laserscanner maakt wel betere data van een hogere kwaliteit. De pointclouds van een Leica RTC360 laten bijvoorbeeld scherpere overgangen van vlakken zien, hebben minder ruis en een hogere nauwkeurigheid. Voor bijvoorbeeld een industriële omgeving en wanneer accuratie en detail zeer belangrijk zijn, dan adviseren wij altijd nog om gebouwen en installaties in te laten meten met een Leica RTC360 of Leica P50.

Het kiezen van de juiste scanner voor elk project

Bij PelserHartman begrijpen we het belang van het selecteren van de juiste scanner voor elk uniek project. Maar ook dat de klant dit niet zelf hoeft te doen. Met onze uitgebreide expertise en kennis van 3D laserscanning, kunnen we onze klanten met vertrouwen adviseren over welke scanner, inclusief de NavVis VLX 3, het beste aan hun specifieke eisen voldoet.

Door ons uitgebreide scanner “wagen” park kunnen we altijd de beste oplossing of combinatie van oplossingen inzetten. Ons team van ervaren scanoperators zorgt er op locatie voor dat elke scan nauwkeurig en efficiënt wordt uitgevoerd.

navvis vlx 3
NavVis VLX 3 laserscanner

Ervaar het nu zelf

Ervaar de toekomst van scannen met PelserHartman en de NavVis VLX 3. Met zijn opmerkelijke snelheid, nauwkeurigheid en veelzijdigheid opent deze mobiele scanner nieuwe mogelijkheden voor een breed scala aan projecten. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe PelserHartman je kan helpen uitzonderlijke resultaten te behalen met de nieuwste mobiele scanning technologieën. Of vraag een offerte aan.