Blog

3d inmeten voor herbestemming Fraterhuis Tilburg

  |   Projecten PelserHartman

Het voormalige Fraterhuis krijgt een nieuwe bestemming. Er zijn geen goede tekeningen van het bestaande gebouwencomplex. PelserHartman kreeg daarom de opdracht om het volledige pand in kaart te brengen en revisietekeningen te maken van de bestaande situatie. We kozen voor de methode van het 3D inmeten met laserscanners om het aantal bezoeken aan de locatie te beperken. De 3D meetdata wordt omgezet naar 2D bouwkundige tekeningen geschikt voor het maken van een nieuw ontwerp.

Herontwikkeling Fraterhuis St Denis Tilburg

Het voormalig Fraterhuis wordt door GroepsCare herontwikkeld. In het karakteristieke pand zal op de begane grond een gezondheidscentrum gerealiseerd worden waar verschillende disciplines uit de 1e lijns zorg gehuisvest worden. Hierbij gaat het om huisartsen, fysiotherapeuten, tandarts, psychologen en logopedisten. Ook zal een buurthuis gevestigd worden in de schitterende kapel. Door de vestiging van het gezondheidscentrum is de zorg in de wijk makkelijk toegankelijk en is de kwaliteit die geboden kan worden hoog.

Laserscan van Fraterhuis St Denis Tilburg

Laserscan van Fraterhuis St Denis Tilburg

Op de verdiepingen worden appartementen gerealiseerd voor eenpersoonshuishoudens en starters. Door de schitterende ambiance van een kloostertuin, kloostergangen en andere kenmerkende elementen, zullen deze appartementen een speciale uitstraling hebben.

In de tuin worden woningen gerealiseerd welke levensloop bestendig zijn. Grondgebonden woningen die direct ontsloten worden aan de schitterende tuin en welke zonder aanpassingen kunnen worden omgetoverd tot zorgappartementen. Schitterende woningen die geschikt zijn voor de ‘jongere’ oudere die nu nog geen zorgbehoefte heeft, maar die in de toekomst wel dichtbij beschikbaar wil hebben.

Door deze herontwikkeling krijgt de buurt een nieuwe impuls. Het pand dat nu een verstopte parel in de wijk is, zal weer een belangrijke rol spelen in de wijk. De tuin wordt opengesteld waardoor het groene hart van de wijk wordt ontsloten. Door het buurthuis staat ontmoeting in de wijk weer centraal en het gezondheidscentrum maakt een belangrijke functie makkelijk toegankelijk.

Fraterhuis St Denis Tilburg

Fraterhuis St Denis Tilburg