Blog

3d inmeten voor herbestemming Fraterhuis Tilburg

  |   projecten-verhuizen

Het voormalige Fraterhuis krijgt een nieuwe bestemming. Er zijn geen goede tekeningen van het bestaande gebouwencomplex. PelserHartman kreeg daarom de opdracht om het volledige pand in kaart te brengen en revisietekeningen te maken van de bestaande situatie. We kozen voor de methode van het 3D inmeten met laserscanners om het aantal bezoeken aan de locatie te beperken. De 3D meetdata zetten we om naar 2D bouwkundige tekeningen geschikt voor het maken van een nieuw ontwerp.

Herontwikkeling Fraterhuis St Denis Tilburg

GroepsCare herontwikkelt het voormalig Fraterhuis. In het karakteristieke pand zal op de begane grond een gezondheidscentrum gerealiseerd worden, met verschillende disciplines uit de 1e lijns zorg. Hierbij gaat het om huisartsen, fysiotherapeuten, tandarts, psychologen en logopedisten. Ook komt er een buurthuis in de schitterende kapel. Door de vestiging van het gezondheidscentrum is de zorg in de wijk makkelijk toegankelijk.

Laserscan van Fraterhuis St Denis Tilburg

Laserscan van Fraterhuis St Denis Tilburg

Op de verdiepingen komen appartementen voor eenpersoonshuishoudens en starters. Door de schitterende ambiance van een kloostertuin, kloostergangen en andere kenmerkende elementen, zullen deze appartementen een speciale uitstraling hebben.

In de tuin komen grondgebonden woningen, die direct aansluiten aan de schitterende tuin. In de toekomst kunnen deze woningen dienen als zorgappartementen. Mooie huisvesting die geschikt is voor de ‘jongere’ oudere die nu nog geen zorgbehoefte heeft, maar misschien wel in de toekomst.

Door deze herontwikkeling krijgt de buurt een nieuwe impuls. Het pand dat nu een verstopte parel in de wijk is, zal weer een centrale rol spelen in de wijk. De tuin wordt opengesteld en voor iedereen toegankelijk. Hiermee staat ontmoeting in de wijk weer centraal en het gezondheidscentrum maakt een belangrijke functie makkelijk toegankelijk.

Fraterhuis St Denis Tilburg

Fraterhuis St Denis Tilburg