Blog

Terreinmetingen Olifanten Safari Beekse Bergen

  |   Algemeen

Het Olifanten- en Bavianenterrein van Safari Beekse Bergen in Hilvarenbeek gaat op de schop. Libéma maakt een nieuw plan voor dit deel van haar park. Iedere vierkante meter in het park moet natuurlijk goed gebruikt worden. Daarom is PelserHartman gevraagd om de oever van de waterpartij, die deze twee gebieden afbakent, goed in kaart te brengen. Hierdoor krijgen de tekenaars van Libéma een correcte onderlegger voor het maken van hun nieuwe plannen.

Geen succesvolle opname met de 3D laserscanner

Ons team pakte deze bijzondere gelegenheid aan om een nieuwe methode van terreinmeting uit te testen met de laserscanner. Helaas is deze bijzondere techniek zeker niet voor alle situaties geschikt. De oeverlijnen zoals te zien op onderstaande scanprint zijn incorrect en vertroebeld door de brekingsindex van het water en slechte zichtlijnen. Daarbij kan scannen helaas niet in de regen. Maar gelukkig kunnen wij altijd terugvallen op diverse andere methoden om alsnog de zaak snel in kaart te hebben.

Lees meer over andere Libéma-projecten zoals bijvoorbeeld Dierenrijk Europa en het Nederlands Stripmuseum of ga terug naar het overzicht van Recente projecten.