Blog

Opname monument Blauwververij te Eindhoven

  |   Projecten PelserHartman

Het voormalige fabriekscomplex “Blauwververij” uit de tweede helft van de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw is aangewezen als beschermd gemeentelijk monument. Het complex bestaat uit 3 arbeiderswoningen en de erachter gelegen bedrijfsgebouwen met schoorsteen.
De gebouwen zijn een zeldzaam voorbeeld van kleinschalige nijverheid uit de 19e eeuw als cultuurhistorisch waardevol ensemble, dat bovendien belangrijk is voor de herkenbaarheid van de historische dorpskern van Stratum.

PelserHartman bracht alle bouwdelen in kaart en maakte tekeningen met behulp van 3D lasermetingen. De onderleggers vormden een goede basis voor de werkzaamheden van de architecten.

Ontwikkelingen Blauwververij

Op het binnenterrein tussen de Jorislaan, Romerohof en de Hoefkestraat gaat Wooninc. circa 34 nieuwe woningen realiseren. Het gaat om verschillende typen, zowel huur als koop. Onderdeel van het vernieuwingsplan is de restauratie van De Blauwververij. Dit wordt gecombineerd met de twee karakteristieke witte woningen aan de Jorislaan. Architect van dit project is Marco Aartsen uit Eindhoven.