Meten met bouwkundigen

PelserHartman brengt gebouwen in kaart met bouwkundigen. We worden steeds vaker ingeschakeld, omdat mensen inzien dat het meten van gebouwen een specialisme is. Onze toegevoegde waarde zit in ons probleemoplossend vermogen.

PelserHartman meet met bouwkundigen

We bieden specialistische oplossingen voor elke vraag over maatvoering en eigenschappen van bestaande gebouwen, met complexe situaties in het bijzonder. Wij denken mee, analyseren, adviseren en waarschuwen je vooraf voor zaken die problemen kunnen veroorzaken. We kunnen dit beter dan de gemiddelde landmeetkundige, omdat we naast meetexperts ook bouwkundigen zijn en als het ware door het gebouw heenkijken (iets wat de 3D laserscanner overigens niet kan). We kunnen zo beter bepalen wanneer er essentiële informatie ontbreekt.

Verder zijn we nooit bang om een uitdaging aan te gaan. We meten ook in situaties waar vooraf ingeschat wordt dat het onmogelijk is om te meten. Wij vragen ons dan af: "Hoe kunnen we zorgen dat het wél kan?"

3D scannen meten met bouwkundigen

Wij meten met bouwkundigen. Dit is belangrijk, omdat wij als bouwkundigen weten wat we voor jou moeten meten.

Documentatie en monitoring ruines

Het vastleggen van complexe en onregelmatige vormen van bijvoorbeeld ruines is goed te doen met de technieken die we tegenwoordig in huis hebben.

Lastige situatie: Dieze Den Bosch inmeten

Door stroming en een zachte ondergrond is het lastig een goede meting te garanderen. Ook vereist een meting als deze veel meer van de maatvoerder dan alleen goede maatvoering.

Nauwkeurige opname afgebrand gebouw lijkt onmogelijk

Delen van het gebouw stonden op instorten, maar met de inzet van de toen nog nieuwe 3D scanner waren we in staat het gebouw op te nemen, zonder ons op risicovolle plekken te hoeven bevinden.

Past het wel? Stradivarius Hotel Amsterdam

Om een goed beeld te krijgen van de beschikbare vrije ruimte onder de kap is Pelserhartman gevraagd om snel een volledige 3D inmeting te doen van de kapconstructie van het Conservatorium hotel in Amsterdam. De volledige opname vond plaats in een kleine dag. Van de verkregen gegevens konden we zeer snel en accuraat een 3D-solid maken voor de architect.

Deze filmproducties werden gemaakt door Pelser Filmproducties.