Blog

Gevelmetingen renovatie flatgebouwen Leidschendam

  |   Projecten PelserHartman

In Leidschendam staan veel verouderde flatgebouwen. PelserHartman werd betrokken bij de renovatie van een complex dat bestaat uit 276 galerijwoningen. Het betreft hier grotendeels een renovatie van de gevels en de galerijen.

De Prinsenhof in Leidschendam is een groot park omringd met flats van 7 lagen. De Frisolaan wordt door 2 van deze flats van het park gescheiden. De huiskamers en de balkons staan gricht op het Zuid-Oosten en er is een ruim uitzicht op het park. Het park wordt volledig opnieuw ingericht en de flats krijgen een facelift zodat ze weer 25 jaar mee kunnen. Bekijk de slideshow van het project op de site van onze opdrachtgever Versteeg Metaal Groep.

PelserHartman voerde een pilotproject uit op een van deze flats. De aanwezige digitale tekeningen klopten niet en men wilde weten waar de verschillen zaten. Daarbij was er behoefte aan correcte tekeningen voor de werkvoorbereiding. PelserHartman maakte een digitale inmeting en corrigeerde daarmee de tekeningen.

Voorbeeld van digitale meetpunten in tekening

Ons team voert metingen uit en corrigeert in veel gevallen de tekeningen. Veel partijen willen echter graag zelf het tekenwerk in huis blijven doen. Dat is voor ons geen probleem. We leveren de meetgegevens op een begrijpbare manier en helpen mensen bij de implementatie en de verwerking van deze gegevens.

Ga naar de pagina Voorbeelden Meetgegevens en Scandata om te zien hoe wij deze gegevens kunnen aanleveren.