Blog

Inmeten en tekenwerk winkelverbouwing Clous Mode Den Bosch

  |   Projecten PelserHartman

Clous Mode op de Schapenmarkt in Den Bosch is inmiddels rigoureus verbouwd. De voorbereidingen voor de grootschalige winkelverbouwing startten reeds in juli 2010. PelserHartman werd toen benaderd door de winkelontwerper M51 creative innovations bv met de vraag om alle panden van modezaak Clous in te meten en uit te tekenen. Dit bureau had zelf ook de nodige ervaring in het meet- en tekenwerk, maar het Clous-project was toch wel even een geval apart.

Het betroft hier niet één maar zeven gebouwdelen die schots en scheef op elkaar aansluiten. Het hele complex strekt zich uit van de Schapenmarkt tot aan de Snellestraat en maakt onderweg nog een aantal zijsprongen.

Binnenstedelijke projecten zijn altijd een mooie uitdaging maar het meetproject Clous-Mode spande tot nu toe toch wel de kroon in de categorie winkelverbouwingen.

Gevelmetingen voor winkelverbouwing Clous Mode

Zoals gezegd betrof het hier een zeer grootschalige winkelverbouwing. We maakten hiervoor onder andere een volledig overzicht van alle betreffende gevels. Zoals hieronder te zien betreft het hier niet alleen de voor- en achtergevel. Alle onderstaande gevelaanzichten horen bij het verbouwingsproject. Het zijn daarbij niet de eerste de beste gedigitaliseerde plaatjes maar nauwkeurig ingemeten gevels die gebruikt werden voor het hele bouwproces.

Bekijk ook de pagina over de verbouwing op de website van Bastion Oranje.

Meer van dit soort berichten ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je iedere week de nieuwste berichten over projecten, meettechnieken, innovaties in hard- en software en meet- en tekenmethoden!