3D inmeten Food Industrie heeft speciale aandacht binnen PelserHartman, vanwege de strikte kaders die hier gelden. Ons proces is ingericht op het voldoen aan de hoge eisen, zowel in procedures als bewijsbare kwaliteit. We beschikken over de juiste ervaring, certificaten en diploma’s.

Read this page in English

3D laserscanning is zeer geschikt voor de food industrie. De wirwar van installaties, leidingen en complexe vormen wordt snel en volledig 3D in kaart gebracht, zonder het productieproces te verstoren. Een 3D laserscan is de basis voor ongeveer alle facetten in de food industry. Het in kaart brengen van veiligheid, data-inwinning voor tekenprogramma’s, voor beheer en onderhoud, voor het maken van as-built-tekeningen, 3D modellen en natuurlijk alle ontwerpvraagstukken. Het hele gebouw, inclusief alle installaties vangen we in miljarden accurate meetpunten en verplaatsen we virtueel naar jouw kantoor. De locatie hoeft niet meer bezocht te worden voor aanvullende meetwerk. Je kunt alle maten meten in viewer of tekent met de pointcloud in jouw eigen tekenprogramma. (o.a. HiCAD en Autodesk software)

3D scan food industrie

3D inmeten food industrie moet met laserscanning

Inmeten op de traditionele manier in de food industry is meestal niet mogelijk.

De voordelen van 3D laserscanning zijn eenvoudig te benoemen. Het apparaat slaat niets over (vergeet niets), heeft geen werklicht nodig, kan op lastige plaatsen gepositioneerd worden en meet keurig alle gebogen vormen. Ook details die in een latere fase van pas kunnen komen, worden ingemeten, zoals ophangsystemen, verbindingen en beton-uitsparingen. Verder is vermeldenswaardig dat de scans naast de installaties ook de werkruimte vastleggen (de ruimte rondom de installaties). Zo kan de monteur vooraf zien hoeveel ruimte er is om te werken. Ook toegangsroutes kunnen worden vastgelegd om vooraf te bepalen of nieuwe onderdelen op hun plaats kunnen komen.

installaties food industrie

De exacte locatie van installaties die zweven in de ruimte is heel lastig vast te stellen. Je moet je in allerlei bochten wringen, tussen bouwkundige constructies en leidingwerk of in donkere ruimtes. Dat duurt vaak uren. Je moet minimaal drie keer meten: X, Y en Z. En dan heb je pas één punt gedefinieerd op een leiding. Dat lukt natuurlijk nooit met een rolmaat of disto. Daarbij speelt de veiligheid op de werkvloer een zeer grote rol in deze branche. In veel gevallen mogen de installaties niet aangeraakt worden en kan er niet gewerkt worden met ladders en trappen. De boel volledig in de steigers zetten is vaak onhaalbaar en kostbaar. Alles snel, fotorealistisch en op afstand tot de objecten 3D inmeten is dé oplossing. Hiervoor is de 3D laserscanner uitgevonden.

Kijk voor meer ideeën op 3D inmeten voor de industrie.

Viewer 3D inmeten food industrie 3D model

Dit is een screenshot uit een viewer van laserscans, waarin de pointcloud gecombineerd is met 3D modellen van toekomstige aanpassingen.

High-end scanners voor foodindustrie

De petrochemische en food industry stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de data. Zekerheid en veiligheid staan altijd de eerste plaats in deze wereld. Een scanproject heeft hier veel meer voorbereidingstijd nodig dan normaal en het doorlopen van alle veiligheids- en vergunningsprocedures is tijdrovend. Allemaal redenen om te kiezen voor de beste apparatuur die onder alle omstandigheden kan meten.

De meeste situaties vragen om een gesloten phase-based high-end 3D scanner die de kwaliteit van de hardware- en de scandatagegevens inzichtelijk maakt. Daarbij is het van groot belang om naast de resolutie ook altijd de datakwaliteit te kunnen instellen. In de food industry is namelijk vaak sprake van hoog reflecterend of donker oppervlak. Om deze redenen werkt PelserHartman enkel en alleen met de beste apparatuur en altijd standaard met eye-safe scanners.

3D inmeten food industrie

3D inmeten food industrie met behulp van een gesloten phase-based, eye safe, high-end 3D laserscanner.

Samenwerkingen 3D inmeten food industry

We hebben brede ervaring in de food industrie. Specifieke kennis en ideeën kunnen we helaas niet delen, vanwege geheimhoudingsafspraken. Wel mogen we de gerenommeerde merken waarvoor we deze oplossingen bedenken noemen. PelserHartman bedenkt samen met partners oplossing voor onder andere:

  • Coca Cola
  • Campina
  • Vrumona
  • Abbott
  • MARS
  • Refresco
  • De Heus
  • Aveve Antwerpen
  • Croda

Volledig support voor food industrie

PelserHartman levert de pointcloud nooit zonder advies en eventueel support en training aan de klant. De gegevens worden op maat, goed en eenvoudig bruikbaar aangeleverd. Daarom leveren we voor bedrijven die niet direct willen of kunnen tekenen met pointclouds tussenproducten of verschillende soorten viewers.

We leveren pointclouds in diverse formaten, speciale databases zoals LFM voor PDMS programma’s, verschillende soorten laserscanviewers zoals de Leica Truviewer, Project-to-Go en Netview. Gebruikers kunnen desgewenst via internet of intranet toegang krijgen tot de 3D bestanden. Ze bekijken de gegevens, zien alle technische zaken en kunnen zelfs complexe afstanden meten!

Bekijk voorbeelden van 3D viewers, inclusief online viewers.

Zelf pointclouds testen?

Op de pagina Downloads vind je algemene voorbeelden (van gebouwen) in diverse pointcloud bestandsformaten, om zelf te testen met jouw eigen softwarepakket. We kunnen helaas geen voorbeelden van plants bieden, vanwege strenge NDA’s.

PelserHartman in de food industrie

Goed en veilig 3D inmeten in de food industrie kan alleen met 3D scanning. 3D inmeten voor de industrie gaat verder in op de toegevoegde waarde van scanning én hoe je deze techniek praktisch kunt inzetten binnen de strikte kaders van jouw organisatie. Of bel direct +31 73 613 5729 voor een advies voor jouw specifieke situatie.

× Direct Whatsapp contact! Available from 08:30 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday