Over PelserHartman

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten en installaties. We brengen jaarlijks miljoenen vierkante meters gebouwen, objecten, boten en installaties in kaart met een team van bouwkundigen. Wij adviseren mensen op het gebied van meettechnieken en tekenmethoden en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning en tekenen met pointclouds.

Bedrijfsprofiel

PelserHartman is gespecialiseerd in het 3D inmeten, uittekenen en modelleren van gebouwen, objecten en installaties. Onze service verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten.

PelserHartman is altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie. We helpen betere resultaten te boeken door innovatieve technieken en nieuwe werkmethodes op de beste manier in te zetten.

We leveren dagelijks praktische oplossingen binnen 3D meet- en tekenwerk aan klanten. In ons partnerprogramma begeleiden we bedrijven die zelf willen starten met 3D laserscanning en pointcloud-modelleren.

Visie

Innovatie is erg waardevol – het kan werk interessant en makkelijker maken. Innovatie moet in de praktijk natuurlijk wel werken. Nieuwe ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen en je kunt je eindeloos verdiepen in iedere techniek, maar voor een commerciële organisatie is het van belang om te werken met de techniek die op dit moment het optimale resultaat geeft.

Wij helpen onze klanten en partners aan de best werkende methode om objecten in kaart te brengen door ons constant te richten op het vinden van praktische innovaties. Op dit moment zijn dat high-end 3D-laserscanners, maar we onderzoeken ook de mogelijkheden van meten met fotogrammetrie,  en drones.

Werkwijze

PelserHartman helpt klanten en partners betere resultaten te boeken in meet- en tekenwerk, door geavanceerde technieken en methoden op de beste manier in te zetten.

PelserHartman is altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in meet- en tekentechnologie en onderzoekt de toepasbaarheid ervan in de dagelijkse praktijk.

We starten altijd met het in kaart brengen van de werkelijke vraag van onze opdrachtgever. Diep begrip van het op te lossen probleem stelt ons in staat de juiste oplossing te leveren.

Dit is een selectie van de projecten die wij op deze manier hebben voltooid.

LaserScanService-3D-scannen-gebouwen-1120

PelserHartman is gespecialiseerd in het 3D inmeten, uittekenen en modelleren van gebouwen, objecten en installaties.

De noodzaak van een goede basis

Iedereen begrijpt de noodzaak van volledige en accurate informatie. U baseert er immers uw plannen op. Niemand zit te wachten op onaangename verrassingen waardoor budget en planning overschreden worden.

Toch staat de post meet- en tekenwerk vaak niet goed op de agenda. Het wordt als een bijzaak ondergebracht in de post architectuur. Dit is vreemd, omdat goede onderleggers niet alleen belangrijk zijn voor de architect tijdens de bouwfase.

Gebouwen worden in kaart gebracht voor meerdere doelen:

  • onderleggers voor planvorming en ontwerp
  • onderleggers voor restauratie en renovatie
  • tekeningen voor exploitatie en beheer
  • onderleggers voor historische waardestelling
  • informatie en details voor de monumentencommissie
  • documentatie van cultureel erfgoed

En natuurlijk 3D-onderleggers voor BIM met Scan to BIM.

Kosten besparen door efficiëntie

Bouwwerken worden tijdens een herbestemming vaak 3 keer opnieuw ingemeten. In iedere ontwerp- en bouwfase wordt een beetje nauwkeuriger gemeten. Dit is niet efficiënt.

De reden voor inefficiëntie is begrijpbaar: in de eerste fasen is het budget beperkt. Het is ook niet duidelijk of de volgende fase doorgaat. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om kosten te besparen en het risico te verdelen.

Met laserscanning hoeft niet alles getekend te worden. Door anders te meten en slimme technieken als orthofoto's in te zetten bieden wij u een significante kostenbesparing in de fasering.

Kies voor het beste advies

Laat ons adviseren in uw project. Er is namelijk veel te kiezen. De verschillen tussen de opties zijn niet altijd duidelijk, maar maken veel uit in kosten, risico en resultaat.

Bel +31 73 613 5729 om te horen wat wij voor uw project kunnen betekenen.

Introductievideo 3D laserscanning

Jeroen Pelser van PelserHartman geeft een inleiding over 3D scannen, hoe 3D scanning werkt en wat de meerwaarde van laser scannen is. Laserscanners maken een zeer realistisch beeld van de werkelijkheid. Het apparaat verricht niet alleen metingen, maar maakt tegelijkertijd ook razendsnel foto's om ieder meetpunt de juiste kleurwaarde te geven. Op deze manier ontstaat snel een goed beeld van het object in zijn omgeving.

Het onderscheid van PelserHartman

Een gebouw in kaart brengen is meer dan het meten van enkele maten. Het is van essentieel belang dat men begrijpt wat men meet. Landmeetkundige bureaus hebben het meten van gebouwen meestal ook in hun assortiment. Soms gaat dat goed; vaker levert dat problemen op. PelserHartman meet gebouwen alleen met specialistische bouwkundigen. Zij hebben kennis en inzicht die bij landmeetkundigen gewoonweg ontbreekt.

LaserScanService-300

Voor het eenvoudigere 3D-scanwerk bieden we met de LaserScanService een toegankelijke, budgetvriendelijke manier om gebouwen, objecten en installaties in kaart te brengen. Het grote voordeel van de LaserScanService is dat wanneer de klus onverwacht lastiger is, u bij ons kunt terugvallen op specialisten die voor alle situaties een oplossing achter de hand hebben. U heeft zo betaalbaarheid en zekerheid gecombineerd.

Pointcloud maken

3d-Laserscanner-huren

3D-Laserscanner-kopen-L

3D-Laserscanner-training-L

Zelf 3D-scannen binnen met Partnership PelserHartman

3d-Laserscanner-partnership-L

Veel bedrijven vinden het interessant om via ons Partnerprogramma zelf te kunnen scannen met onze high-end apparatuur en inhoudelijke ondersteuning. Het Partnerprogramma is de ideale opstap naar zelf 3D-scannen binnen uw bedrijf.