Bij PelserHartman werken we samen met Leica Geosystems in het gebruik én verkoop van Leica laserscanners. Leica is een wereldleider in de productie van high-end 3D laserscanners. Ze staan bekend om hun innovatie, precisie en kwaliteit. Met de focus op precieze en nauwkeurige instrumenten, geavanceerde software en betrouwbare services biedt Leica Geosystems elke dag een meerwaarde aan PelserHartman. Leica 3D laserscanners zijn ontworpen om nauwkeurige, gedetailleerde en betrouwbare meet gegevens vast te leggen. Ze zijn de perfecte oplossing voor professionals die behoefte hebben aan nauwkeurige metingen voor projecten in de bouw, landmeetkunde, en meer. We begrijpen de waarde die Leica 3D laserscanners kunnen toevoegen aan jouw projecten en we zijn hier om jouw te helpen de juiste informatie te geven en te ondersteunen.

Deze pagina geeft informatie over Leica laserscanners. Op zoek naar algemene informatie over laserscanning? Ga dan naar de pagina wat is 3D laserscanning.

Leica RTC360 3D laserscanner

Samenwerking rondom scanners

Er zijn veel verschillende soorten scanners. De vraag is; wat wil je ermee gaan doen? PelserHartman is een kennis- en servicebedrijf dat gespecialiseerd is in 3D meet- en tekenwerk. We hebben meerdere soorten scanners en andere meetapparatuur en maken 2D tekeningen, 3D modellen en BIM. We sluiten partnerships met bedrijven die met onze scanners en andere technieken willen werken maar niet alles zelf willen kopen en leren. Onze high-end scanners verhuren wij alleen aan onze partners.

Wil je meer weten over een partnership met PelserHartman? Ga naar de pagina over partnerships. Uiteraard kunt u ons hierover ook bellen of mailen. Neem in dat geval contact met ons op.

Leica 3D laserscanner kopen?

Bij PelserHartman vind je de topmodellen 3D laserscanners van Leica. Perfect voor jouw precisie inmeet behoeften. Koop bij ons en profiteer van ons deskundige advies en uitgebreide trainingen. Voor wie nog twijfelt, bieden we de mogelijkheid om via een pilotproject onze scanners in de praktijk te testen, zodat je met vertrouwen kunt investeren. Wij staan klaar om op maat oplossingen voor jouw projecten te bieden.

Leica P50 3D laserscanner

Leica 3D laserscanners

De meest bekende terrestrial scanners van Leica die wij verkopen zijn de volgende:

De keuze welke Leica laser scanner is afhankelijk van factoren zoals het gewenste eindproduct, het object, binnen of buiten, omstandigheden, afstanden, gewenste maataccuratie. Het eindproduct kan bestaan uit een pointcloud, een tekening, een 3D model, een orthofoto, een film of viewer.

Leica P50, P40 en P30

Leica P40 3D scanner.
De Leica P40 3D scanner.

De Leica P-serie scanners staan bekend als lange afstands scanners met hoge scansnelheid (tot 1 miljoen punten per seconde) en hebben vaak een hogere mate van detail. De P40 heeft een meettechniek die pulse en fase combineert. De Leica P-serie werkt op basis van de zogenaamde methode van Waveform Digitizing. Waveform Digitizing kan worden gezien als een techniek waarbij de Faseverschuiving methode wordt gecombineerd met Pulsvertraging meting. Door de techniek van Waveform Digitizing kan een hoge meetsnelheid worden gecombineerd met een hoge mate van nauwkeurigheid op afstand.

De Leica P40 Scanstation levert hoge datakwaliteit op afstand (270m max). De P50 kan tot wel 1km ver weg scannen. Daarnaast heeft dit scanstation uitstekende beschermingspecificaties en een landmeetkundige compensator. Lees meer op de Leica P-serie pagina.

De Leica RTC360 scanner.

Leica RTC360

De Leica RTC360 is een geavanceerde 3D laserscanner die opvalt door zijn snelle scansnelheid van tot 2 miljoen punten per seconde. Deze scanner gebruikt de Visual Inertial System (VIS)-technologie om de positie van de scanner snel en nauwkeurig vast te leggen. Wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogt bij het verplaatsen tussen verschillende scanpunten. De RTC360 levert data van hoge kwaliteit en beschikt over HDR-fotocamera’s. Daarnaast is de scanner uitgerust met een robuuste behuizing die optimale bescherming biedt in veeleisende omgevingen. Lees meer op de Leica RTC360 pagina.

De Leica BLK360 G2 scanner.

Leica BLK360 G2

De Leica BLK360 G2 is een kleine handzame laserscanner die geschikt is voor mensen die willen beginnen met laserscannen. Deze scanner kan binnen twintig seconden een complete scan met sferische beelden uitvoeren, wat aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger. Met de Visual Inertial System (VIS)-technologie automatiseert het apparaat de combinatie van scans voor efficiëntere workflows en gegarandeerde volledige dataverzameling. De BLK360 produceert hoogwaardige gegevens die nuttig zijn voor diverse sectoren, zoals architectuur en vastgoed. Lees meer op de Leica BLK360 pagina.

Starten met 3D laserscanning

Je kunt zelf eenvoudig leren scannen met behulp van partnerprogramma. We begeleiden je bij de opstart en geven uitgebreide support. We leren je scannen en helpen je bij de uitvoering van de eerste projecten. Je krijgt o.a. de training ‘scanoperator’ en ’tekenen met pointclouds’. Neem voor meer informatie contact op.

Wij willen je graag als partner van PelserHartman. Dit heeft voor beide partijen grote voordelen. Partners krijgen al onze kennis, kunde en verschillende 3D laserscanners en andere meetapparatuur ter beschikking. Daardoor krijgt je een sterkere positie ten opzichte van jouw concurrenten en natuurlijk een vliegende start.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.