Leica Geosystems LogoDeze pagina geeft informatie over Leica laser scanners. Op zoek naar algemene informatie over laserscanning? Ga dan naar de pagina wat is 3D laserscanning.

Samenwerking rondom scanners

Advies in gebruik, huren of aanschaf van high-end 3D laserscanners

Er zijn veel verschillende soorten scanners. De vraag is; wat wil je ermee gaan doen?
PelserHartman is een kennis- en servicebedrijf dat gespecialiseerd is in 3D meetwerk. We hebben meerdere soorten scanners en andere meetapparatuur en maken 2D tekeningen, 3D modellen en BIM. We sluiten partnerships met bedrijven die met onze scanners en andere technieken willen werken maar niet alles zelf willen kopen en leren. Onze high-end scanners verhuren wij alleen aan onze partners.

Er is op dit moment 1 scanner die wij verhuren buiten deze partnerships om. Dat is de Leica BLK360.

Wil je meer weten over een partnership met PelserHartman? Ga naar de pagina over partnerships. Uiteraard kunt u ons hierover ook bellen of mailen. Neem in dat geval contact met ons op.

Leica 3D laserscanner kopen?

Een 3D scanner kopen is meer dan alleen de prijs van de scanner betalen. Accessoires en software om pointclouds te registreren kunnen de prijs aardig doen oplopen. Sommige onhandige eigenschappen worden in de verkoopbrochure niet vermeld. Is de scanner wel het meest geschikt voor het werk dat je er mee wil doen? En wat is de werkelijke totale investering waar je rekening mee moet houden? Bekijk eerst even de film 3D scanner kopen voordat je overgaat tot de aanschaf van een laserscanner.

Leica laser scanner

De meest bekende scanners van Leica zijn de volgende:

  • Leica P40, P30 en P20. Een snelle lange afstand wfd scanner met interne camera.
  • Leica RTC360 scanner
  • Leica P16. Een snelle middellange afstand wfd scanner met interne camera.
  • Leica BLK360 3D scanner
  • Leica HDS 7000. Een snelle middellange afstand phase scanner. Dit instrument is een OEM van de Z+F IMAGER 5010.
  • Leica C10. Een sterke pulse scanner voor hoge nauwkeurigheid op de lange afstand.
  • Leica C5. Een lichte uitvoering van de Leica C10.
  • Leica HDS 6000. Een eenvoudige phase scanner voor de korte afstand. Dit instrument is een OEM van de Z+F IMAGER 5006.

De keuze welke Leica laser scanner is afhankelijk van factoren zoals het gewenste eindproduct, het object, binnen of buiten, omstandigheden, afstanden, gewenste maataccuratie. Het eindproduct kan bestaan uit een pointcloud, een tekening, een 3D model, een orthofoto, een film of viewer.

Leica P40, P30, P20

Leica P40 3D scanner.

De Leica P40 3D scanner.

Scanners als de Leica P40 staan bekend om hun ultra hoge scansnelheid (tot 1 miljoen punten per seconde) en hebben vaak een hogere mate van detail. De P40 heeft een meettechniek die pulse en fase combineert. De Leica P-serie werkt op basis van de zogenaamde methode van Waveform Digitizing. Waveform Digitizing kan worden gezien als een techniek waarbij de Faseverschuiving methode wordt gecombineerd met Pulsvertraging meting. Door de techniek van Waveform Digitizing kan een hoge meetsnelheid worden gecombineerd met een hoge mate van nauwkeurigheid op afstand.

De Leica P40 Scanstation levert hoge datakwaliteit op afstand (270m max). Daarnaast heeft dit scanstation uitstekende beschermingspecificaties en net als de Leica C10 een landmeetkundige compensator.

Uitgebreide blogpost Leica P40

Lees de pagina die we schreven over onze eerste indruk van de Leica P40 3D scanner. We hebben op deze pagina de vergelijking gemaakt met onze andere high-end scanner, de Z+F 5010C.

Zelf met deze scanner scannen? Neem dan contact met ons op.

Leica BLK360

Leica heeft de markt verrast met de kleine handzame scanner BLK360, zeer geschikt voor het lichte werk. Door de compactheid van de scanner en het gebruiksgemak wordt 3D scannen steeds makkelijker bereikbaar, ook voor niet professionele meetbedrijven.

Lees meer over deze compacte scanner voor het lichte werk op de Leica BLK360 pagina.
Zelf met deze scanner scannen? Neem dan contact met ons op.

Leica HDS 7000 3D scanner

Leica HDS7000

Leica HDS7000

De HDS 7000 is een ultra-high speed laserscanner die meer dan 1 miljoen punten per seconde kan meten op een afstand van minimaal 180 meter. Het betreft hier een long range fase-scanner. Tot 20 meter vanaf de scanner is de individuele puntnauwkeurigheid bij een fase scanner beter dan wanneer men met een pulse scanner zoals de Leica C10 meet. Vanaf 20 meter zal de pulse scanner dezelfde puntnauwkeurigheid blijven handhaven tot op een afstand van ongeveer 300 meter. Veel fase scanners hebben een bereik van maximaal 120 meter. De HDS7000 meet echter probleemloos tot 180 meter. Maar zoals gezegd, een fase scanner is bij een afstand van meer dan 20 meter al snel minder nauwkeurig.

Zelf met deze scanner scannen? Neem dan contact met ons op.

Leica HDS 7000 met interne camera

De HDS 7000 scanner is aan de basis een scanner van het merk Zoller+Fröhlich, oftewel Z+F. Deze scanner bestaat ook in een variant met een hele goede interne camera. Dit is de scanner IMAGER 5010C. Je vindt de informatie over deze scanner op de pagina Z+F laserscanner.

Lees ook de blogpost over de vergelijking tussen Leica HDS7000 en Z+F imager 5010C.

Leica C10 3D scanner

C10 Laserscanner

Leica C10

Wij meten regelmatig met de laser scanner Leica C10. Vooral wanneer we meetpunten willen hebben van een zeer hoge kwaliteit op een grote afstand of wanneer we te maken hebben met moeilijke omstandigheden. Volgens ons nog steeds een hele sterke en nauwkeurige scanner in zijn gebied. Deze laserscanner wordt ingezet wanneer factoren als volledigheid en accuraatheid van groot belang zijn. De scanner meet razendsnel met miljoenen laserpunten de meest uiteenlopende objecten en situaties zoals archeologische sites, boten, monumentale objecten en andere bouwwerken. Groot bijkomend voordeel: deze scanner heeft een landmeetkundige compensator. Kleine bewegingen en scheefstand levert geen datafouten op. Alle meetpunten worden automatisch omgerekend naar de correcte waarde voor het optreden van de verplaatsing van het apparaat.

Starten met 3D laserscanning

Je kunt zelf eenvoudig leren scannen met behulp van partnerprogramma. We begeleiden je bij de opstart en geven uitgebreide support. We leren je scannen en helpen je bij de uitvoering van de eerste projecten. Je krijgt o.a. de training ‘scanoperator’ en ’tekenen met pointclouds’. Neem voor meer informatie contact op.

Wij willen je graag als partner van PelserHartman. Dit heeft voor beide partijen grote voordelen. Partners krijgen al onze kennis, kunde en verschillende 3D laserscanners en andere meetapparatuur ter beschikking. Daardoor krijgt je een sterkere positie ten opzichte van jouw concurrenten en natuurlijk een vliegende start.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

× Direct Whatsapp contact! Available from 08:30 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday