Opname en analyse constructies

meetwerk en opname

In het geval van herbestemming of renovatie worden veelal bouwkundige opnamen van de gebouwen gemaakt. In enkele gevallen kan het ook noodzakelijk zijn om ook een gedetailleerd beeld te krijgen van de bestaande constructies van een gebouw of een gedeelte van een gebouw. Het gaat dan vaak om onderdelen van een gebouw waarvan de constructies moeilijk te bereiken zijn. PelserHartman heeft veel ervaring in het opmeten en analyseren van bestaande gebouwen. Deze ervaring kan ook ingezet worden om bestaande constructies in te meten. Hieronder een voorbeeld:

Dobbelman Nijmegen

Driedimensionaal digitaal meetwerk van de beton- en staalconstructie van een bestaand en reeds gestript gebouw. Het bestaande beton- en staalskelet van de voormalige Biotex-fabriek diende hergebruikt te worden. Bouwstudio PelserHartman bedacht een creatieve oplossing om zonder inzet van hoogwerkers en de bouw van steigers binnen korte tijd de bestaande skeletstructuur driedimensionaal in kaart te brengen.

Andere voorbeelden van projecten waarbij wij de constructies van bestaande panden in kaart brachten zijn Het Paleis en het voormalig provinciehuis te 's-Hertogenbosch. U vind deze projecten op de pagina's Vloeropname Waterstraat Complex en Vloeropname Paleis.

Meer voorbeelden van meet- en tekenwerk

Wilt u meer voorbeelden van ons werk zien? kijk dan verder op de pagina Projecten.

terug naar hoofdmenu meetwerk