Zou je graag willen modelleren met pointclouds, maar ontbreekt de basiskennis? Volg dan nu een online training modelleren met puntenwolken bij PelserHartman. Wij bieden trainingen aan rondom het werken met pointclouds in diverse software pakketten zoals Revit en Autocad. Nieuw is de training modelleren met pointclouds in Archicad. Deze trainingen zijn online te volgen en worden gegeven door specialisten die dagelijks werken met puntenwolken. In deze blog vertellen we kort over de mogelijkheden en kosten.

Modelleren op basis van pointclouds – Foto: Arnold Reyneveld

Nieuwe training modelleren met pointclouds in Archicad

Veel architecten werken tegenwoordig in Archicad. Dit modelleerpakket is inmiddels geschikt om te werken met pointclouds als onderlegger. PelserHartman maakt 3D (BIM) modellen op basis van pointclouds, maar geeft nu ook cursussen waarin we uitleggen hoe je zelf een 3D model maakt van een bestaande situatie. In onze basiscursus leggen we meer uit over 3D meten, laserscanning, pointcloudviewers en laten we zien hoe je kan werken met pointclouds in Archicad. Natuurlijk kunnen we ook trainingen op maat maken voor jou of jouw bedrijf.

Kosten trainingen in Archicad

De standaard training omvat 1 dagdeel, inclusief lunch, op kantoor van PelserHartman. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Basis van werken met pointclouds in Archicad
  • Uitleg 3D meten, 3D laserscanning en maataccuratie
  • Uitleg pointclouds en registratie van pointcloud
  • Demonstratie van 3D viewer
  • Uitleg orthofoto’s van pointclouds
  • Demo modelleren (inladen, oriënteren en snijden pointcloud)
  • Na de training: ondersteuning op afstand middels webmeeting (max 2 uur)

Vanaf € 570,- excl. btw.

Modelleren met pointcloud in Archicad
Ongekleurde pointcloud in Archicad

Cursus pointclouds in Revit en 3D scanning

Het is al geruime tijd mogelijk om met grote pointclouds te werken in de Autodesk pakketten Revit, AutoCAD, ReCap, Inventor, Civil 3D en 3DS Max. Naast dat we deze puntenwolken voor jou kunnen maken met onze 3D scanners, geven we ook praktische trainingen in het werken met deze puntenwolken in Revit en Autocad. Verder geven wij alle soorten trainingen op gebied van 3D scanning. We leren mensen hoe ze zelf objecten inmeten met 3D laserscanners en hoe je pointclouds registreert.

Screenshot van een gekleurde puntenwolk in Revit

Video’s tutorial modelleren met pointclouds

Naast online trainingen modelleren met pointclouds hebben we ook diverse video’s gemaakt waarin informatie te vinden is over modelleren met pointclouds. In onderstaande video laten we voorbeelden in Revit zien. Hierbij komt ook en de Leica plug-in Cloudworx aan bod. Meer video’s zijn te vinden op ons YouTube kanaal.

Kosten trainingen modelleren met puntenwolken

Je kan al een basistraining in Revit of Archicad volgen vanaf € 570,- excl. btw. Deze training is online te volgen en is inclusief hulp op afstand na de cursus. PelserHartman maakt ook trainingen op maat specifiek voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Pilotproject 3D scanning

Wil je erachter komen of 3D scannen (en modelleren op deze 3D scans) de juiste methode is voor jouw project of bedrijf? Of ben je vastgelopen en zoek je een alternatieve oplossing? Dan kan een pilotproject antwoorden bieden.