Inmeten evenementen en recreatie

Floriade Mysteryland

Inmeten evenementen
Wat doet PelserHartman voor evenementen?

PelserHartman werkt voor de eigenaar van de locatie, voor het bureau dat het evenement organiseert en voor de partijen die de evenementen opbouwen.

In het kort doen wij de volgende dingen die te maken hebben met de realisatie van evenementen:

  • inmeten van de locatie (het gebied, bestrating, terreinhoogten, bomen etc)
  • 2D of 3D uittekenen bestaande situatie van de locatie en alle noodzakelijke onderdelen
  • uitzetten van het ontwerp op locatie
  • posities van te plaatsen objecten bepalen op de locatie
  • berekenen en tekenen van tijdelijke constructies zoals podiums

Tekeningen van evenementenlocaties – voor locatie eigenaar

Als eigenaar wilt je jouw locatie aantrekkelijk maken voor evenementenbureau’s en zorgen dat goede informatie over de locatie beschikbaar is . Er wordt vaak gevraagd om goede tekeningen, zodat men het evenementontwerp kan maken. Daarbij heeft de techniekleverancier tekeningen met correcte maatvoering nodig voor de opbouw van het evenement. PelserHartman meet de locatie in en maakt 2D en 3D tekeningen waarin alle informatie staat die de evenementenorganisatie nodig heeft. Daarbij ondersteunen wij jouw klanten bij de opbouw van het evenement door posities van alle objecten aan te geven op locatie. De maatvoeringspunten van het ontwerp worden door ons ingelezen in de apparatuur en uitgezet in het werk.

Floriade terrein mysteryland
De terreintekening die wij maakten voor Mysteryland

Meet- en tekendiensten voor evenementenbureau’s

Het evenementebureau wil natuurlijk zeker weten dat het evenementenplaatje past in de beschikbare ruimte. PelserHartman ondersteunt het evenementenbureau wanneer niet alle maatvoering van de locatie bekend is. We meten enkele noodzakelijke maten voor het specifieke evenement of scannen de totale ruimte met alles wat daar staat en hangt.

Inmeten evenementen voor zowel binnen- als buitenlocaties

  • Binnenlocatie. We maken een volledige opname van de het betreffende gebouw of onderdelen daarvan. De ruimte en alle belangrijke object brengen we daarbij in kaart. Een van de meetmethoden is het scannen van de ruimte. Je vindt een voorbeeld van zo’n scan op de pagina scan van oude hal in de Gruyter Fabriek.
  • Buitenlocatie. We zijn in staat om razendsnel een volledige opname te maken van een buitenlocatie. Het terrein met alle objecten zoals bomen, gebouwen en verlichting wordt dan door ons in kaart gebracht. Je vindt een paar voorbeelden van terreintekeningen op de pagina Terreintekeningen.

Meet- en tekendiensten voor technische partijen bij evenementen

inmeten evenementen

PelserHartman ondersteunt tevens de techniekleveranciers, podiumbouwers, layherbouwers en tentenbouwers. Deze partijen hebben tekeningen en maten nodig voor en tijdens de opbouw van hun techniek.

PelserHartman heeft speciale apparatuur waarmee we heel eenvoudig en snel hoogtematen meten. Daarbij ondersteunen we tijdens de opbouw van het evenement. We bepalen de standplaats van tenten, steigerwerk, licht- en geluidinstallaties, podiumbouw en meer.

Door het ontwerp vooraf in te voeren in onze apparatuur kunnen we de punten van alle objecten eenvoudig uitzetten in het werk. De tekening van het evenement wordt ingeladen in een total station en uitgezet in het werk. Een laser geeft de plaats aan waar de objecten geplaatst moeten worden. De punten worden op de grond gemarkeerd met krijt of verf. Zo verloopt de opbouw snel en soepel.

Engineering door PelserHartman bouwadvies

inmeten evenementen - Robbie Williams Podium

Bouwstudio PelserHartman bestaat uit twee onderdelen; ‘PelserHartman meet-tekenwerk’ en ‘PelserHartman Bouwadvies’. Ons bouwadviesbureau ondersteunt op vlak van engineering en maakt berekeningen, toetsingen en technische tekeningen. Een mooi voorbeeld is het project; ‘constructieve analyse en hergebruik podium‘. Lees over dit project op de website van PelserHartman Bouwadvies.

Laserscannen en inmeten recreatie- en evenementenlocaties

Ons team heeft alles in huis om jou te ondersteunen bij het in kaart brengen van terreinen en recreatiebebouwing. In de recreatie hebben we vaak te maken met gebieden van behoorlijke omvang. Naast de high-tech laserapparatuur en scanners werken we daarom ook veel met fotogrammetrie en GPS. De combinatie van verschillende technieken, landmeetkundigen en bouwkundigen geeft het beste en meest efficiënte meetplan. Op de pagina Terreinmetingen Olifanten Safari Beekse Bergen vindt je een voorbeeld van een terreinmeting in een recreatiepark. Een voorbeeld van landmeetkundig werk vindt je daarnaast bijvoorbeeld op de pagina meetwerk en opname terreinen.

Hulp nodig bij het inmeten van jouw evenement?

Organiseer je binnenkort een evenement en kun je daarbij onze hulp gebruiken? Neem dat direct contact met ons op door te bellen naar  +31 73-6135729.

× Direct Whatsapp contact! Available from 08:30 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday