Blog

Inmeten en scannen Mysteryland Floriade Haarlemmermeer

  |   Algemeen

PelserHartman heeft de opdracht gekregen om het volledige terrein van Mysteryland in kaart te brengen. Dit evenement wordt ieder jaar gehouden op het oude terrein van de Floriade. Dit evenement werd destijds georganiseerd in Haarlemmermeer. De eerste werkzaamheden zijn gestart op woensdag 11 mei.

Metingen vanaf Piramide Floriade

Het volledige terrein van Mysteryland wordt in kaart gebracht. Alle struiken, bomen, bankjes, lampen, watertjes, paden, wegen, grasvelden en bruggen worden ingemeten. Een groot deel van de meting wordt direct op locatie omgezet in een eerste ruwe tekening. Tegen alle regels in gebruiken we ook hier de laserscanners. Het meeste van het meetwerk wordt echter uitgevoerd met diverse one-man-Leica 1200 systems en GPS.

Tekeningen van terrein Mysteryland Floriade Haarlemmermeer

Ons team maakte een complete terreintekening van dit omvangrijke gebied. De tekeningen is zo groot en zwaar geworden dat deze niet in zijn geheel op deze website geplaatst kan worden. Stukjes van de gemaakte producten zijn te zien op de pagina Voorbeelden Terreintekeningen.

Het Floriade terrein zoals het vroeger was

We hebben een aantal oude historische foto's bemachtigd van dit terrein. De foto's zijn te zien op de pagina Oude historische foto’s Floriade Haarlemmermeer.

De Floriade zoals nu tijdens Mysteryland