Terreintekening

Deze pagina geeft informatie over terreintekeningen die gemaakt worden op basis van een 3D inmeting. Wij meten terreinen steeds vaker met 3D scanners of drones. Hierdoor wordt niet alleen de positie (X-Y) maar ook de hoogte van alle zichtbare objecten en vormen ingemeten. Bomen en beplanting, waterpartijen, bestrating, bouwwerken, straatmeubilair en lantaarnpalen, alles meten we razendsnel en in één keer in.  

Het inmeten met een combinatie van 3D scanners, total stations en GPS is een voor de hand liggende keuze wanneer je snel veel verschillende zaken in kaart wilt brengen. Het is natuurlijk de kunst om zaken te combineren en de vraag om inwinning van data goed af te stemmen. Dit doe je met alle belanghebbenden en partijen die informatie van het terrein nodig hebben. Gebeurt dit op een goed manier, dan kun je duizenden euro’s besparen op een project. Vooral het combineren van het inmeten van een terrein met het inmeten van gevels kan veel opleveren.

Terreintekening Damianenklooster Sint Oedenrode

Je vindt een voorbeeld van een project waarbij wij een terreintekening maakten op de pagina Damianenklooster Sint-Oedenrode.

Terreintekening Klooster Eikenburg, Eindhoven

Voor het Kloostercomplex Eikenburg bracht PelserHartman het terrein 2D in beeld. Daarnaast maakten we ook een 3D model van de hoofdbouw. De laserscaninformatie is geschikt voor het 2D tekenen van terreinen, maar ook het 3D modelleren van de gebouwen. Meer over het project kunt u lezen op de projectenpagina van Project Klooster Eikenburg.

Terrein Mysteryland Floriade Haarlemmermeer

Lees meer over dit project op de pagina Inmeten en scannen Mysteryland Floriade Haarlemmermeer.

Meer informatie over terreinen meten

Meer informatie over landmeetkunde en het meten van terreinen vindt u op de pagina Meetwerk en opname terreinen.

Informatie over het meten van terreinen met veel bomen vindt u op de pagina Terrein met veel bomen meten.