Meetwerk en opname terreinen

voorbeeld meetwerk terrein

Meetwerk terreinen en gebouwomgeving

Naast het inmeten van gebouwen verricht PelserHartman ook landmeetkundige werkzaamheden. Hiervoor worden vaak andere technieken en andere apparatuur ingezet dan bij het inmeten van gebouwen. Daarbij spelen andere factoren een rol en moeten we veel rekening houden met weersomstandigheden en de periode waarin we meten. In de zomer hebben we vaak te maken met veel begroeiing waardoor het zicht beperkt wordt en de apparatuur geen goede lasersignalen ontvangt. We werken dan veel met GPS-apparatuur waarmee we tegenwoordig erg precies kunnen meten. De projecten zijn erg verschillend en variëren van grote parkeerplaatsen met duidelijke terreingrenzen tot een vol recreatiepark met camping en dicht begroeide dierentuinen.

Terreinen met veel bomen en struiken meten

Soms staan er erg veel bomen op het terrein die ook ingemeten moeten worden. Daarvoor hebben we speciale oplossingen bedacht. We maken gebruik van lange afstand laserscanners. Lees meer hierover op onze pagina; terreinen met veel bomen meten.

Voorbeelden van terreintekeningen

Vaak maken we zelf de tekeningen van het terrein, compleet met hoogtelijnen, beplanting, bouwwerken, electravoorzieningen en bekabeling. Het komt ook voor dat we enkel en alleen de verkregen informatie en data uit de digitale meetapparatuur aanreiken.

Enkele voorbeelden van terreintekeningen vind u op de pagina Terreintekeningen.

 

terug naar hoofdmenu meetwerk