Voorbeelden en downloads

Op deze pagina vind je alle tools, voorbeelden en downloads die je nodig hebt om keuzes te kunnen maken en om andere mensen te kunnen informeren. Hier staan onze checklisten voor het maken van de juiste uitvraag, de PelserHartman ILS met kruisjeslijsten, whitepaper, en voorbeelden van diverse eindproducten. Ook onze uitgangspunten en voorwaarden kunnen hier gedownload worden.

Delen van kennis, voorbeelden en downloads

We horen vaak dat starten met 3D scannen en werken met pointclouds in de praktijk niet makkelijk is. Essentiële informatie wordt niet gedeeld, of is moeilijk vindbaar op het internet en het overzicht ontbreekt. Wij geloven in open informatiedeling en maken daarom onze voorbeelden en downloads openbaar beschikbaar. De documenten of delen daarvan mogen echter niet zonder bronvermelding verwerkt worden of op enige wijze in commerciële zin gebruikt worden zonder toestemming van PelserHartman.

Voorbeelden op maat nodig?

U vindt op deze pagina voornamelijk voorbeelden uit de bouwsector van gebouwen omdat onze projecten in de industrie, petrochemie en jachtbouw vaak strenge geheimhoudingseisen hebben. Kun je geen passend voorbeeld of testbestand vinden? Neem dan even contact met ons op. We kijken dan of we iets op maat kunnen maken.

Klik op één van de onderstaande categoriën om doelgericht naar een voorbeeld te zoeken.

Downloads

Zoek je 3D scan voorbeelden om zelf te testen? Onze pagina downloads geeft toegang tot vele soorten pointclouds, 3D viewers en orthofoto’s. Op deze pagina zijn 3D scan voorbeelden te downloaden in de meest gebruikte bestandsformaten en voor de meest gebruikte 3D tekenprogramma’s; ook voor macOS. Je kunt ze zelf uitproberen om te zien of uw eigen hard- & software kan werken met 3D scans.

Hulp voor maken offerte-uitvraag

Hoe krijg je de juiste pointcloud of het juiste model? We willen ervoor zorgen dat onze geleverde eindproducten van grote waarde zijn in het ontwerp- en bouwproces, zodat teleurstellingen en aanvullende meetwerk achteraf voorkomen wordt. Goede voorbereiding is het have werk. Daarom is goede voorlichting en het stellen van de juiste vragen vooraf erg belangrijk.

  • Wilt je een pointcloud ontvangen? Informatie over meetdata en de vragenlijst ‘bestelling scandata’ vind u op de pagina Meetgegevens en meetdata
  • Wil je weten wat onze algemene uitgangspunten met betrekking tot scandata en pointclouds zijn? Download hier het document LASERSCANDATA.
  • Wil je een BIM of ander soort 3D model ontvangen? Download hier de PELSERHARTMAN ILS. Hierin is een kruisjeslijst opgenomen zodat u eenvoudig kunt aangeven hoe het model opgebouwd moet worden.

Youtube kanaal 3D laser scanning

Voorbeelden en uitleg over 3D scanning vind je ook op ons Youtube kanaal. Daar vind je video’s van projecten, tutorials, expert video; “hoe werken pointclouds”, uitleg over viewers en clash detections. Ga naar ons youtube kanaal en wordt lid.

Voorbeelden van tekeningen

Voorbeelden van projecten

U vindt een overzicht van onze projecten op de pagina Recente projecten.