Paleis Het Loo is bezig met een grootschalige vernieuwing en verbouwing. Een belangrijk onderdeel hiervan is de asbestsanering, waarvoor alle stijlkamers volledig leeggehaald en gestript moeten worden. PelserHartman ontwikkelt in samenwerking met Koninklijke Woudenberg B.V. de plannen om alle rijksmonumentale ruimtes na de verwijdering van het asbest weer exact in de oude staat terug te brengen. 

renovatie van Paleis het Loo

PelserHartman levert een bijdrage aan de renovatie van Paleis Het Loo

Verbouwing en asbestsanering Paleis Het Loo

Sinds januari van 2018 is een deel van Paleis Het Loo gesloten vanwege grootschalige renovatie en uitbreiding. Zo worden er onder meer technische installaties vervangen en komt er een nieuwe ondergrondse entree. Een belangrijk onderdeel van de renovatie is het asbestschoon maken van de gebouwen. Dit neemt Koninklijke Woudenberg B.V. voor zijn rekening en zij hebben de hulp ingeschakeld van PelserHartman.

Om de asbest te kunnen verwijderen moeten de stijlkamers van Paleis Het Loo helemaal leeggehaald worden. Het paleis brengt de museale collectie en het volledige monumentale interieur daarom tijdelijk ergens anders onder. De ruimtes moeten daarna op de millimeter nauwkeurig in de oude staat worden opgebouwd, een ingewikkeld karwei. PelserHartman ontwierp het plan om van alle puzzelstukjes een kloppend geheel te maken. Op basis van 3D meettechnieken, orthofoto’s en eenvoudige maar maatvaste 2D snede-tekeningen worden er 2D werkplannen vervaardigd die de handleiding vormen voor de werkzaamheden van de aannemer.

Orthofoto van de wand van een van de stijlkamers in Paleis Het Loo

Project van start

De renovatie en uitbreiding van Paleis Het Loo zijn inmiddels in volle gang en zullen medio 2021 worden afgerond. Tot die tijd is Paleis Het Loo van april tot en met september BuitenGewoon Open. Na afloop van het project zullen we uitgebreid hierover berichten op onze website.

Kijk voor meer informatie op de website van Paleis Het Loo.

3D scannen voor renovatie en verbouwing

PelserHartman brengt regelmatig monumentale gebouwen met behulp van 3D laserscantechnieken in kaart voor renovaties. Zo brachten we onder meer de vloerconstructie van het ARTIS-Groote Museum in kaart, maakten we een BIM-Model van het Amsterdam Museum en leverden we orthofoto’s voor de restauratie van de toren van de Stevenskerk in Nijmegen. Wilt u meer weten of kan u onze hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op.

× Direct Whatsapp contact!