3D inmeten boten voor jachtbouw

PelserHartman meet grote en kleine jachten en andere soorten schepen 3D in voor verschillende soorten bedrijven in de botenbouw. We meten zeer nauwkeurig volledige rompen van 100 meter+, maar beschikken ook over de juiste apparatuur om razendsnel alle ruimten in kaart te brengen voor interieurbouw of voor het inbouwen van installaties.  Dit doen we met sterke pulse- en snelle phase- scanners. We leveren 3D meetpunten, pointclouds, en de meest uiteenlopende 2D en 3D modellen. Daarnaast maken we simulaties, vergelijkingen en clash-detections om fouten op te sporen of om deze juist te voorkomen.

Het ontbreekt op deze pagina aan voorbeelden, omdat we werken voor internationale projecten met strikte geheimhoudingsclausules. Neem direct contact met ons op voor voorbeelden van ons werk in de botenbouw of offshore en ideeën om uw specifieke probleem op te lossen.

3D-scanning-boot-713

3D inmeten boten met laserscanners voor interieurbouw

Voor interieurbouw zijn de werkelijke inbouwmaten van groot belang. Laserscanning is uitermate geschikt voor toepassingen in de jachtbouw en dan met name voor de inbouw van het interieur. Alle werkelijke vormen worden razendsnel en zeer gedetailleerd vastgelegd in de pointcloud waardoor men geen enkele maat vergeet en maatfouten uitgesloten zijn. Een inmeting met laserscanners is tegenwoordig snel gemaakt doordat het tijdrovende 'inscannen van referentiepunten' (targets) achterwege kan blijven. Het werk hoeft niet meer stilgelegd te worden en we lopen zelden iemand in de weg.

Opmerking van een interieurbouwer van Heesen Yachts tijdens het laserscannen:
"ik zou een dag bezig zijn met wat je nu in uurtje doet".

Afbeelding hieronder:
3D scanning machinekamer van 7 bouwlagen in vrachtschip Yeoman Bontrup (249,9m × 38,07m)

3D_scanning_machinekamer_713

Wist u dat?