De afgelopen weken hebben veel mensen meer geleerd over het onderwerp ‘3D laserscanning in de industrie’. Zij ontvingen het introductiepakket bestaande uit drie nieuwsbrieven met expertvideo’s, klantcases, Leica testsoftware, gratis viewers en pointcloud downloads. Daarnaast waren er 1-op-1 kennissessies om dieper op de materie in te gaan en hebben we maar liefst twee pilotprojecten ter waarde van € 2.500,- verloot.

Waarom 3D laserscannnen in de industrie?

Industrie betekent meestal een wirwar van installaties, leidingen en complexe vormen. Dit kan alleen met een 3D laserscanner snel en nauwkeurig in kaart gebracht worden. Deze techniek is inmiddels ver doorontwikkeld waardoor 3D modellen sneller, en soms zelf volledig automatisch gemaakt kunnen worden. 3D viewers geven de mogelijkheid om zelf virtueel de situatie te bezoeken en metingen te verrichten. Botsingen tussen elementen komen automatisch aan het licht door clash-detection en vervormingen zijn snel op te sporen. En ook niet onbelangrijk; inmeten met high-end scanners is veel sneller en goedkoper geworden. Soms maken we wel 200 scans op een dag.

Vormanalyse van een pointcloud met een 3D model

3D Laserscanning biedt de industrie vele voordelen:

 • snel en foutloos de actuele situatie 3D in kaart
 • kostenbesparing door (enorme) tijdswinst in hele engineering traject, tekenen met 3D scans gaat veel sneller
 • volledige pre-fabricage op basis van 3D scans
 • slechts korte shutdown nodig
 • probleemloze plaatsing nieuwe installaties en constructies
 • werkzaamheden op locatie sneller en veiliger
 • minder kans op fouten bij aanpassen installaties
 • snelle integratie bestaande situatie en nieuw 3D model
 • clash detections: opzoeken van botsingen tussen bestaand en nieuw gaan snel
 • vastleggen geometrie en fysieke staat van installatie voordat deze op transport gaat
 • simulaties en visualisaties zijn snel gemaakt

Terugblik op de campagne

De campagne was een groot succes. Veel mensen schreven zich in en weten nu beter wat 3D laserscannen kan betekenen in hun organisatie. Ze hebben geleerd wat een pointcloud is en hoe je er zelf een kunt maken. Volwaardige pointclouds van industriële projecten werden gedownload van de website van PelserHartman en de mensen gingen zelf aan de slag met software die gratis ter beschikking werd gesteld door Leica Geosystems. Het team van PelserHartman gaf 1-op-1 kennissessies en er werden twee pilotprojecten verloot. Een deel van de producten die we maakten voor deze campagne is hieronder geplaatst.

Expert klantcases

“Werken zonder 3D scans is voor Orangeworks ondenkbaar”

“René van der Jagt van Tetra Pak; 3D scannen heeft een mega impact op de industrie”

“VMEngineering; 3D scan technologie heeft de toekomst”

Video-tutorials: viewers, modelleren en clashdetection met pointclouds

De toepassingen met pointclouds zijn legio en niet alleen voor de industrie. In de expertvideo’s hebben we een aantal onderwerpen uitgelicht. Klik op de link om de bijbehorende video te bekijken.

In onze video’s zeggen we vaak dat zelf testen het beste werkt. Op onze downloadpagina hebben we verschillende voorbeeldpointclouds, pointcloud viewers en andere downloads beschikbaar om zelf mee aan de slag te gaan.

3D pointcloudviewer Jetstream van Leica

Verloting pilotprojecten t.w.v. € 2.500,-

Aan het einde van de campagne hebben we twee pilotprojecten verloot onder de deelnemers van het introductieprogramma ‘3D scanning in de industrie’. In de film hieronder is de loting in beeld gebracht. De eerste winnaar is ABI uit Haarlem. En de tweede winnaar is De Boer Machines uit Wijchen.

Zelf starten met een pilotproject

Wil je graag aan de slag met 3D scannen? Maar weet je niet zeker of dit de juiste oplossing biedt voor jouw probleem? Komt er een meetklus aan en wil je deze keer niet handmatig inmeten? Kies dan voor een pilotproject van PelserHartman. Hiermee krijg je duidelijkheid wat de beste informatievraag en projectaanpak is voor jouw project of toekomstige projecten.

× Direct Whatsapp contact!