Verhuurplattegronden

Een verhuurplattegrond is een vereenvoudigde plattegrond die goed leesbaar en begrijpbaar is voor niet-bouwkundigen. Verhuurplattegronden kan je onder meer gebruiken voor verhuur- en verkoopfolders en voor op internetsites. De plattegrond wordt vaak gemaakt door de bouwkundige bestektekening als onderlegger te gebruiken. Dit kan natuurlijk alleen maar bij nieuwbouwprojecten. Goede tekeningen van bestaande gebouwen ontbreken vaak of men heeft inmiddels het een en ander verbouwd. In dat geval maakt PelserHartman nieuwe tekeningen op basis van 3D inmetingen.

Verschillende soorten verhuurplattegronden

Er zijn veel verschillende soorten verhuurplattegronden voor verschillende doeleinden. Plattegronden kunnen technisch bouwkundige tekeningen zijn, die je kan voor de aanvraag van vergunningen of het uitvoeren van het bouwproject. Het kan ook zijn dat de tekeningen puur als visualisatie zijn bedoeld. In dat geval wordt de tekening vaak 3-dimensionaal gemaakt. De verhuur- en verkoop plattegronden zijn vaak meer een visualisatie dan een technische tekening. Hieronder hebben we een aantal soorten plattegronden genoemd en voorbeelden geplaatst.

(Je vindt meer voorbeelden van visualisaties op de pagina Verkooptekeningen en 3D visualisaties.)

2D verhuur plattegrond in kleur

verhuurplattegrond

Op de afbeelding is een duidelijke indeling van het huis te zien. Zeer geschikt om potentiële huurders een beeld te geven van de ruimtes.

3D verhuur plattegrond

Verhuurplattegrond 3D

Ook met een 3D plattegrond krijgen geïnteresseerden een duidelijk beeld van het huis en de mogelijkheden.

Laserscan geschikt voor verhuurplattegronden

Het is nog maar kort geleden dat laserscanners alleen op bouw, infra-, piping- en landmeetkundige projecten werden ingezet. Het gebied dat ze bestrijken was groot, maar de snelheid traag en bovendien hadden de apparaten een grote omvang. Tegenwoordig is dat helemaal anders. We gebruiken de laserscanners steeds vaker voor de opname van de binnenzijde van het gebouw. Dit is geeft ons de mogelijkheid om snel grip te krijgen op de hoofdvormen van het gebouw. Dit kunnen wij vervolgens snel omzetten naar een model.

NEN 2580 verhuurplattegronden

Verhuur en verdeling van verhuurkosten baseren we in de meeste gevallen gebaseerd op de NEN2580. Deze Nederlandse norm schrijft voor hoe oppervlakten bepaald worden. De richtlijn NTA2581 omschrijft hoe een meetcertificaat tot stand moet komen. PelserHartman maakt NEN2580 meetrapporten en certificaten. Zo’n meetrapport bestaat onder andere uit een vlakkentekening. In de meeste gevallen nemen we ook de verhuurplattegrond op. Vooral in de gevallen waarbij we de locatie bezoeken en inmeten (type-A-rapport).

Voorbeeld van een verhuurplattegrond in een NEN2580-rapport

Verhuurplattegrond nen2580 rapport

Klik hier om nog een voorbeeld te zien van een verhuurplattegrond.

Voorbeeld van een vlakkentekening

Een vlakkentekening is een tekening die het resultaat is van een meting en onderdeel is van het meetrapport. De tekening bestaat uit diverse vlakken die we inkleuren of arceren naar soort of functie.

Meer informatie over de NEN 2580 certificaten vindt u op de pagina NEN 2580 metingen en certificaten.

Neem contact op

PelserHartman maakt verhuurplattegronden en voert NEN-2580 metingen uit. Daarnaast bieden wij andere diensten aan omtrent het beheer en onderhoud van gebouwen. Kun je onze hulp gebruiken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

× Direct Whatsapp contact!