De pointcloudviewers die onze klanten standaard krijgen, kunnen steeds meer. Het is nu mogelijk om direct op locatie foto’s, tekst, gesproken teksten en filmpjes te koppelen aan de 3D scans. Met een Geotag koppelt onze operator een foto meteen aan het juiste object. In de 3D viewer die we later op kantoor maken zie je vervolgens alle scans én bovendien alle foto’s en teksten die op locatie gemaakt en gekoppeld zijn. Deze blog geeft informatie over deze specifieke functie van de 3D viewer Leica Truview die PelserHartman levert aan klanten en partners.

Koppelen van een foto aan een object op de juiste positie in de scan

Gekoppelde data in Leica Truview viewer

Een 3D laserscanner is een meetinstrument en geen foto-toestel. Mensen vragen ons vaak om de scan zo te maken dat de letters van plaatjes op installaties leesbaar zijn. Dat gaat meestal niet. Dit heeft te maken met het feit dat de scanner niet op iedere plek geplaatst kan worden en vanuit zijn standplaats niet alle onderdelen en labels kan zien. De scanner kan alleen meten en fotograferen wat hij kan zien vanaf de plek waar hij staat. Daarbij is de fotocamera in de scanner slechts een hulpmiddel om de pointcloud te kleuren. Het is geen super-camera.

Wil je toch dat details zoals tekst op labels zichtbaar worden in de scan en 3D viewer? Dat kan door separaat foto’s te maken en deze ter plekke te koppelen aan de scans. Maar ook notities en ingesproken teksten kunnen gekoppeld worden. Onderstaande video laat kort zien hoe het werkt.

Download en test zelf

De gemaakte viewer mét Geotags kun je downloaden op onze downloadpagina onder viewers > Leica Jetstream Viewer. Selecteer daarna de ‘Leica Truviewviewer met Geotags’. Vraag eerst op deze pagina het wachtwoord aan zodat je toegang krijgt tot de downloads. Wil je meer weten over 3D pointcloud viewers? Ga dan naar de pagina 3D pointcloud viewers en Truview.

Klanten van PelserHartman krijgen meer

Klanten van PelserHartman krijgen altijd professionele viewers van hun scandata. Ben je partner van PelserHartman? Dan maak je tevens gebruik van de online 3D Enterprise viewer én krijg je bovendien korting op onze scantarieven. Wil je partner van ons worden? Ga dan naar de pagina Partnership met PelserHartman.

Automatisch nieuws ontvangen?

Wil je altijd automatisch onze berichten ontvangen? Word dan lid van de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.