Deze pagina geeft informatie over de 3D laser scanners van het merk Faro. We besteden met name aandacht aan de verschillende Faro Focus 3D scanners. Ga naar de pagina 3D laserscanning voor algemene informatie over laserscanning. Ga naar de pagina laserscanservice wanneer je wilt starten met 3D scanning of een scanner wilt huren.

Faro maakt diverse type scanners. En ook nog voor een betaalbare en relatief lage prijs. Ze worden daarom door veel partijen gekocht die willen starten met laserscanning. Het zijn mooie instrumenten die in een aantal verschillende situaties prima ingezet kunnen worden.

Faro Focus 3D

Faro heeft al een lange geschiedenis achter de rug als het gaat om het maken van meetinstrumenten. Nog niet zo heel lang geleden was het merk vooral bekend in de industrie met zijn lasertrackers en meetarmen zoals de FaroArm serie. Inmiddels maakt en verkoopt Faro ook al enige jaren phase based laserscanners. En met steeds meer succes.

Vanuit het verleden waren we niet altijd even enthousiast over alle Faro scanners, maar met de nieuwste Faro scanners uit de Focus serie lijkt Faro een grote stap vooruit te hebben gezet.

Faro 3D laserscanner kopen?

Een 3D scanner kopen is meer dan alleen de aanschafkosten van de scanner zelf. Accessoires en software om pointclouds te registreren komen bovenop de aanschafprijs. Bedenk vooraf: is de scanner wel het meest geschikt voor het werk dat je er mee wil doen? En wat zijn werkelijke 3D scanner prijzen waar je rekening mee moet houden? Bekijk eerst de video 3D scanner kopen (7:12 min) voordat je overgaat tot de aanschaf van een laserscanner.

Datakwaliteit Faro Focus 3D

We kunnen op dit moment nog geen volledige analyse met conclusies overleggen uit eigen ervaring als het gaat om de prestaties en data van de laatste serie Faro scanners. Zelf hebben we wel vastgesteld dat boven een bepaalde afstand tot de scanner bepaalde objecten soms kunnen ontbreken op de scan (let op: deze vergelijking was met een inmiddels verouderd type).

Scandata Leica C10 laserscanner

De afbeelding hierboven laat scandata zien van een Leica C10.

Scandata Faro Focus 120

De afbeelding hierboven laat scandata zien van een (ver)ouder(d) Faro model. Data van verder weg gelegen object ontbreekt.

Faro Focus S serie 350 / 150 / 70

De FARO Focus S-serie scanners zijn licht en compact. Met gewicht van slechts 4,2 kg zijn het lichte 3D-laserscanners. Via de gebruiksvriendelijke interface op het intuïtieve touchscreen kunnen gebruikers alle scannerfuncties bedienen en er kan een pre-registratie worden uitgevoerd. De nummers uit de serie verwijzen naar de maximale afstand die gescand kan worden. De modellen zijn met ingebouwde GPS uitgerust en bieden de mogelijkheid om zelfs in fel zonlicht scanopdrachten uit te voeren. Scannen op afstand evenals het onbegrensd delen van scangegevens via SCENE Webshare maken de laser scanning oplossing werkelijk mobiel.

  • Afstandsfout tot ±1 mm
  • Bereik van 0,6 m tot 350 m (S 350 serie)
  • Gewicht 4,2 kg

Faro Focus M serie 70

De faro Focus M 70 is een uitgeklede scanner. De afstandsnauwkeurigheid is kleiner dan de s serie en de scanner is daarom ook goedkoper. Deze scanner bevat geen on-site compensatie, geen on-site registratie mogelijkheid en geeft geen status indicatie.

  • Afstandsfout tot ±3 mm
  • Bereik van 0.6 m tot 70 m
  • Gewicht 4,2 kg
× Direct Whatsapp contact! Available from 08:30 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday