Laserscanservice

LaserScanService-300

Voor het eenvoudigere 3D-scanwerk bieden we met de Laserscanservice een toegankelijke, budgetvriendelijke manier om gebouwen, objecten en installaties in te meten. Steeds meer software zoals AutoCAD, Revit, ArchiCAD, VectorWorks, Microstation, PDMS, Inventor en Rhino werken al met grote pointclouds.

De LaserScanService van PelserHartman

PelserHartman is gespecialiseerd in het 3D inmeten, uittekenen en modelleren van bestaande gebouwen, objecten en installaties. Veel bedrijven hebben de behoefte om delen van ons werk zelf in eigen huis uit te voeren. Met de laagdrempelige LaserScanService bieden wij flexibiliteit aan: wij doen het werk dat u (nog) niet kunt of wil doen en u doet de rest. We verwerken op verzoek de pointclouds tot tekeningen, modellen, simulaties en webbased viewers.

Geen concessies in kwaliteit!

Met de Laserscanservice bestrijden we het idee dat het volledig en accuraat inmeten van gebouwen, installaties en objecten niet betaalbaar kan zijn. Ook binnen de betaalbare Laserscanservice werken we met de beste high-end scanners, waarmee we meest accurate pointclouds en 3d modellen kunnen maken. Snel en betaalbaar betekent bij ons niet dat we werken met huis-, tuin- & keuken hardware en software.

Pointcloud maken

3d-Laserscanner-huren

3D-Laserscanner-kopen-L

3D-Laserscanner-training-L

Wat biedt de LaserScanService?

De LaserScanService bestaat uit 4 onderdelen. Met de Pointcloudservice leveren we meetdata in de vorm van geregistreerde pointclouds, waarmee u vervolgens zelf 2D tekeningen, 3d modellen, visualisaties, simulaties en clash-detections maakt. Binnen de Pointcloudservice registreren wij ook door u gemaakte ruwe scandata en verwerken deze desgewenst tot 3D-modellen. Verder kunt u bij ons ook een 3D-scanner met operator huren. Daarnaast adviseren we bij aanschaf van 3D-meetsystemen software en geven we trainingen 3D-scanning en 'werken met pointclouds'.

 • Pointcloudservice
 • Inhuren scanoperators en scanners
 • Advies in de aanschaf van 3D scanners
 • Trainingen laserscanning en werken met pointclouds

Voordelen LaserScanService

De LaserScanService betekent brede support. 3D-laserscanning is een complexe techniek met flinke investeringen en een steile leercurve. Voor iemand die dit vakgebied zonder ondersteuning betreedt zijn er veel gevaren. Wij hebben alle techniek, kennis en ervaring al in huis en zijn bereid deze met u te delen. U profiteert hiermee van de voordelen van deze innovatieve techniek, zonder risicovolle investeringen in tijd en geld. U krijgt ondersteuning afhankelijk van uw behoefte: van korte introductietrainingen tot de aanschaf van complete meetsystemen.

 • Snel 3D meten en tekenen
 • Maatwerk ondersteuning
 • Zonder hoge investering of steile leercurve
 • Zonder zorgen

 

3D-Laser-scanning-training-opleiding-1120

Wij leren u 3D-scanning met trainingen 'on-the-job'. U brengt de kennis direct in de praktijk en maakt meteen productie.

Wat is laserscanning?

Een laserscanner meet 50.000 tot 1.000.000 punten per seconde, binnen een straal van 150 tot 6.000 meter. Met laserscannen genereert u een volledig 3D-beeld (puntenwolk of pointcloud) van de werkelijke “as-built” situatie. U mist geen enkel detail meer en zal nooit meer terug hoeven keren naar de projectlocatie om iets bij of na te meten. U neemt de werkelijke situatie als het ware mee naar kantoor. Daar maakt u van de pointcloud 2D tekeningen, 3D-modellen, viewers of visualisaties:

 • BIM-modellen, 3D solid-models, 3D faces-models
 • Pointcloud clash detections
 • As-built documentatie
 • Fotorealistische, maataccurate viewers
 • Orthofoto's en visualisaties

Meer over 3D-laserscanning

Een 3D-scanner biedt snelle en volledige metingen voor een ruim scala aan toepassingen in de industrie, installatietechniek, retail, botenbouw, archeologie en natuurlijk in de bouw. Laserscanners worden vaak ingezet wanneer snelheid of veiligheid van groot belang zijn.

Meer over 3D-laserscanning

Pointclouds in 3D-tekenprogramma’s

De laatste jaren neemt de laserscantechniek een enorme vlucht. Zowel de hardware als software zijn gebruikersvriendelijker geworden. Veel software is uitgerust met standaard laserscan-functies. Bijna alle grote tekenprogramma's werken sinds kort succesvol met pointclouds. Een pointcloud is snel gemaakt en kan meteen gebruikt worden in bijvoorbeeld de volgende programma's:

 • AutoCAD, Revit, Inventor (full versions vanaf 2013)
 • ArchiCAD (vanaf 19)
 • Sketchup Pro,
 • Rhino 3D
 • Microstation
 • SmartPlant 3D, AVEVA, Cyclone

Meer over werken met pointclouds

U wilt gaan starten met het werken met pointclouds in uw organisatie. Het meten met laserscanners en het werken met pointclouds biedt veel voordelen. U bereikt echter alleen optimaal resultaat wanneer u zorgt voor een goede voorbereiding op gebied van hard- en software.

Over Pointcloud programma's

LaserScanService-3D-scannen-gebouwen-1120

Met de LaserScanService meet u snel en betaalbaar gebouwen, objecten of installaties tot in detail in, voor 3D modellering, documentatie of visualisering.

Kosten 3D laserscanning projecten

De volgende drie onderdelen vormen de kosten in een project waarbij gewerkt wordt met een laserscanner.

 • Scannen
 • Scandataverwerking
 • Het maken van een product of analyse (tekenen, modelleren, visualiseren of simuleren)

U kunt alle bovenstaande werkzaamheden in principe zelf uitvoeren, maar met de LaserScanService hoeft dat niet. U kiest de taken die u graag zelf wilt uitvoeren en laat de rest aan ons over. Meestal wordt alleen het modelleren met de pointcloud door onze klanten zelf uitgevoerd. De scandata verwerking is een lastig klusje dat eigenlijk relatief weinig tijd in beslag neemt. Het vereist dure software en specialistische geo-technische kennis waardoor uitbesteden de gunstigste optie is.

Ons advies aan architecten, bouwbureau's en aannemers is om te focussen op het tekenen met de pointcloud, eventueel aangevuld met zelf scannen.

U vraagt zich natuurlijk af hoeveel 3D-scanning kost. We zijn altijd open over prijzen en specificeren die tot in detail in onze offertes. Omdat de precieze kosten afhankelijk zijn van veel factoren kunnen we geen 'algemeen inzicht' geven of werken met kostentabellen. Laserscanning is een containerbegrip en projecten die van een afstand op elkaar lijken, kunnen zeer verschillende kostprijzen hebben door schijnbaar kleine details. Wij staan voor helderheid en willen dat u kiest op basis van betrouwbare schattingen.  Als u ons belt geven wij u direct een indicatie van de kosten.

Bel +31 73 613 5729 voor een snelle inschatting van uw project.

Zelf 3D-scannen binnen Partnership PelserHartman

Veel bedrijven vinden het interessant om via ons Partnerprogramma zelf te kunnen scannen met onze high-end apparatuur en inhoudelijke ondersteuning. Het Partnerprogramma is de ideale opstap naar zelf 3D-scannen en de integratie van scanning binnen uw bedrijf.