Bij PelserHartman maken we gebruik van de Z+F Imager 5016 laserscanner. De 5016 is de opvolger van de 5010-serie en heeft een aantal aantrekkelijke verbeteringen. Zo heeft de scanner handige functies die het scanproces verkorten en is het apparaat lichter en kleiner. Daarnaast gaat ook de kwaliteit van de scandata erop vooruit. 

Conclusie nieuwe 3D scanner Z+F 5016

  • Groot gebruiksgemak; Z+F Imager 5016 is lichter en kleiner dan zijn voorgangers.
  • Eenvoudig mee te nemen in de handbagage
  • Zeer snelle ingebouwde HDR camera (scannen gaat dus veel sneller)
  • Ingebouwd LED licht maakt scannen in onverlichte ruimtes mogelijk
  • Dubbele accu’s die tijdens het scannen verwisseld kunnen worden, versnellen het scanproces
  • Hoge kwaliteit en nauwkeurigheid van scandata
  • Lange scanduur per batterij
  • Geen extra koffer mee, alles in 1 koffer

Specificaties Z+F Imager 5016

Benieuwd naar alle specificaties van dit product? Bekijk deze pagina voor de specificaties.

Zelf ook scannen met de nieuwe Z+F 5016 laserscanner? Word Partner van PelserHartman!

Wil je beschikken over onze kennis en de beste apparatuur op het gebied van 3D laserscannen? Dat kan! Als partner van PelserHartman heb je onze kennis, de verschillende 3D-laserscanners en andere meetapparatuur ter beschikking. Wij sluiten strategische partnerships, zodat partners randzaken kunnen uitbesteden en toch gebruik kunnen maken van de nieuwste apparatuur en technieken om hun specialisme te ondersteunen. Lees hier meer over een partnership met ons bedrijf.

Voor vragen en informatie kun je ons bellen op +31 73 613 57 29 of mailen naar [email protected].

Groot gebruiksgemak 3D scanner Z+F 5016

De 5016 fase scanner is kleiner en lichter dan zijn voorgangers uit de 5010 serie. Compleet met twee accu’s weegt de scanner maar 7,5 kg. Ter vergelijking: onze Leica P40 scanner weegt 12,5 kg. Qua afmeting is de scanner 30% kleiner dan zijn voorganger. Met twee handgrepen is de scanner goed vast te pakken, waardoor de veiligheid van het apparaat beter gewaarborgd wordt bij verplaatsing. De 5010 serie scanners hadden nog een aparte koffer voor reserveaccu’s, accu-oplader en andere accessoires. Hier is nu ruimte voor gereserveerd in de scannerkoffer. De scanner is dus makkelijker te vervoeren.

touchscreen Z+F 5016 laserscanner

De nieuwe 3D scanner Z+F 5016 heeft een groot touchscreen als bedieningspaneel

In de scanner passen twee accu’s. Deze zijn compact en onze eerste bevinding is dat ze erg lang meegaan (lange scantijd per batterij). Tijdens het scannen is het mogelijk een accu te wisselen. Deze hot-swap methode zorgt ervoor dat de scanner niet uitgezet hoeft te worden voor een accuwissel. Daardoor kun je continu door blijven scannen en vermindert de scantijd. Daarnaast heeft de Z+F 5016 heeft een groter bedieningspaneel dan de vorige 5010 scanner series. Dit is een touchscreen net zoals bij een smartphone of tablet, een apart pennetje is niet meer nodig.

Gemakkelijk scannen in onverlichte ruimtes

Laserscanning in het donker kan natuurlijk altijd, omdat scanners werken met laserstralen. Een gekleurde pointcloud krijg je door de gemeten punten te ‘kleuren’ aan de hand van kleurenfoto’s die gemaakt worden door de camera van de scanner. De meeste laserscanners hebben tegenwoordig een ingebouwde (HDR) camera, maar in het donker kan de scanner geen foto’s maken. Als een van de weinige terrestrial laserscanners heeft de 5016 geïntegreerd LED licht. Hiermee is het mogelijk in donkere ruimtes een gekleurde pointcloud te maken, zonder dat je met losse lampen hoeft te slepen. Deze tijdsbesparing vinden wij een groot voordeel van deze nieuwe scanner. Onderstaand filmpje laat zien hoe het geïntegreerd LED licht van de scanner functioneert.

Hoge kwalititeit scandata

Ondanks het kleinere ontwerp blijft de Z+F Imager 5016 een high-end scanner. De HDR camera  van de scanner zorgt voor gekleurde pointclouds en grote 360 graden panorama foto’s van wel 80MPixel. De snelheid van het 3D scannen en maken van foto’s voor een gekleurde puntenwolk is hoger dan bij de voorgaande serie. En vele malen sneller dan bij de geïntegreerde camera van andere merken laserscanners. De kwaliteit en nauwkeurigheid van de scandata is weer verbeterd ten opzichte van de 5010-serie.

Panoramafoto 3D scanner Z+F 5016

Panoramafoto vergaderkamer PelserHartman gemaakt met de nieuwe 3D laserscanner Z+F 5016

Innovaties PelserHartman

Bij PelserHartman werken we altijd met de beste apparatuur op het gebied van 3D laserscannen. Kwaliteit vinden wij hierbij heel erg belangrijk, daarom werken we op dit moment vooral met de topmerken Leica en Z+F laserscanners. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van 3D laserscanning, testen nieuwe producten en houden je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Een nieuw product op het oog? Laat het ons weten! Wij testen het graag voor je uit.

Z+F 5016 laserscanner

Werken op locatie met de nieuwe 3D scanner Z+F 5016

× Direct Whatsapp contact!