De 3D scanner Z+F IMAGER 5010X is de eerste laserscanner die weet waar hij is en zelf scans registreert tot een samengestelde pointcloud. De 5010 X heeft een uniek navigatiesysteem waardoor het registratieproces van de scans al op locatie plaats kan vinden. Zelfs wanneer je binnen scant. Snel scannen en registreren zonder targets was al enige tijd mogelijk. Nu zal ook de dataverwerking op kantoor sneller verlopen, waardoor veel kosten bespaard kunnen worden.

Z+F 5010X

De Z+F IMAGER 5010X 3D-laserscanner

De Z + F IMAGER® 5010X is uitgerust met een uniek navigatiesysteem dat buitenshuis werkt en, als eerste in de branche, ook binnenshuis. De positie en oriëntatie van de scanner wordt automatisch bepaald zonder gebruikt te maken van externe factoren zoals targets. De scanner legt bewegingen vast terwijl het apparaat verplaatst naar de volgende scanpositie. Automatische registratie is daardoor mogelijk.

Kritische blik op auto-registratie

Er moeten echter wel een paar kanttekeningen gemaakt worden bij de belofte “automatisch registreren”. Het lijkt zo te zijn dat de scans op locatie geregistreerd kunnen worden conform het principe “cloud-to-cloud”. Dit resulteert in een registratie met een kwaliteit die niet voor alle situaties toereikend zal zijn. Een deel van het registratiewerk zal toch naderhand op kantoor moeten plaatsvinden.

Het combineren van de Z + F IMAGER® 5010 X met de nieuwe software Z + F Laser Control Scout, resulteert in een totaal nieuwe laser scanning workflow. Z + F noemt het de Blue Workflow. De Blue Workflow stelt u in staat om de scans te controleren en te registreren op locatie zonder targets te gebruiken.

Download brochure: Z+F IMAGER 5010X_specs

Voordelen scanner Z+F IMAGER 5010X en 5010C

Hieronder vind je nog een aantal specifieke eigenschappen en voordelen van de 3D scanners 5010X en 5010C. Meer informatie over de 3D scanner Z+F 5010C op de pagina Z+F laserscanner.

HDR i-Cam

De geïntegreerde HDR camera werkt zeer goed in alle soorten omgevingen. De scanner maakt zeer hoogwaardige panorama foto’s die gebruikt worden om de laserscans te kleuren. De workflow is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft de foto’s niet te ‘stitchen’ en de colourmapping gebeurd volledig automatisch. In tegenstelling tot bij veel andere merken scanners verloopt de foto opname snel. Z+F levert met deze geïntegreerde totaaloplossing vandaag de dag nog steeds de hoogste kwaliteit producten. Dit geldt zowel voor de panoramafoto’s als voor de gekleurde pointclouds. Zelfs sommige speciaal ontwikkelde 360-graden-camera’s kunnen niet tippen aan deze kwaliteit.

Stabiel door compensator

De scanner 5010X heeft een compensator in tegenstelling tot voorgaande modellen. Deze compensator is inmiddels ook verkrijgbaar voor de 5010C. De nieuwe dynamische compensator zorgt voor maximale betrouwbaarheid van jouw scans. Bewegingen van de scanner worden automatisch gecorrigeerd zodat je altijd verzekerd bent van goede scandata.

Laser klasse 1

De laserscanners van Zoller + Fröhlich zijn geclassificeerd “eye-safe” volgens laser klasse 1 vereisten. Dus veilig voor de ogen van omstanders en scanoperator.

Scannen met hoge snelheid tot 1 miljoen pixels / seconde

Met een maximale meting snelheid van 1.016.027 pixels / sec behoren de laserscanners van Zoller + Fröhlich tot de snelste 3D scanners ter wereld.

320° x 360° field-of-view

De grote 320° x 360° field-of-view opbrengst geeft maximale dekking.

Drastisch verbeterd WiFi-snelheid en bereik

De Z + F IMAGER® 5010 X heeft een verhoogd werkbereik door gebruik te maken van de 802.11n-standaard en dual antennes. Daardoor stelt de scanner je in staat om snel te communiceren en scandata te streamen naar de bijbehorende Scout tablet.

Ombouwen Z+F 5010C naar een Z+F 5010X

Zoller + Fröhlich biedt aan uw Z + F IMAGER® 5010C te upgraden naar een Z + F IMAGER® 5010X.

Neem contact op voor meer informatie.

Z+F IMAGER 5010X_GO