Hoe fijn is het om samen te werken met een partij die je begrijpt? Tussen Vogels Bouwmanagement en PelserHartman klikte het meteen. Al tijdens het eerste gesprek drie jaar geleden werd duidelijk dat het bouwkundig adviesbureau haarfijn begreep welke waarde ‘de meet-tekenclub’ PelserHartman voor hen kon leveren. Casper Heine, bedrijfsleider bij Vogels Bouwmanagement, en Jeroen Pelser, directeur van PelserHartman, vertellen over de jarenlange prettige samenwerking die deze week werd bezegeld met een officieel partnership.

Interview met Jeroen Pelser en Casper Heine over hun kersverse partnership
Casper Heine (L) van Vogels Bouwmanagement en Jeroen Pelser (R) van PelserHartman.

Dit is Vogels Bouwmanagement

Vogels Bouwmanagement is een allround bouwkundig adviesbureau waar je terecht kunt voor nieuwbouw en transformatie van uiteenlopende vastgoed projecten. Vogels neemt graag het hele traject, van de wens tot aan de creatie voor zijn rekening. Dit ‘bouwmanagement’ bevat de conceptontwikkeling, de creatie van het ontwerp, het maken van een calculatie, realistische planning en het begeleiden van de bouw.

Uitbesteden aan een specialist

Vijf jaar geleden is Vogels volledig overgestapt naar werken in 3D. Casper Heine: “We wilden meteen een volledige omslag maken en hebben de 2D software letterlijk bij onze collega’s afgepakt. Het werken met pointclouds was toen een logische vervolgstap.”

Jeroen Pelser herinnert zich het eerste gesprek nog goed: “We hebben zelden met een partij gewerkt die we niets hoefden uit te leggen over de voordelen van het werken met 3D meetdata. Vogels zag er direct de meerwaarde van in en de samenwerking ging vanaf het begin als vanzelf.”

Casper vult aan: “3D scannen willen we niet zelf doen, maar besteden we graag uit aan een specialist. En dan het liefst aan de beste. PelserHartman heeft zich volledig gestort op het totale 3D traject en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. PelserHartman is eigenlijk meer een begrip dan een bedrijf”.

Pointcloud van gebouw in de Spoorzone, Tilburg. Bron: PelserHartman.

Spoorzone in Tilburg

De afgelopen jaren hebben Vogels en PelserHartman al veel mooie projecten samen gedaan, maar de meest interessante is toch wel de Spoorzone in Tilburg. De Spoorzone is een industrieel gebied waar drie gebouwen op staan die de gemeente een aantal jaren geleden tijdelijk in gebruik nam totdat bekend werd wat er met dit gebied zou gaan gebeuren. Het beviel de stad zo goed, dat dit tijdelijke gebruik verlengd gaat worden.

Vogels Bouwmanagement kreeg de opdracht om de gebouwen veiliger en energiezuiniger te maken, zodat ze weer toekomst bestendig zijn. PelserHartman scande de gebouwen volledig in en dat bleek waardevol voor het bouwmanagement bureau. Casper vult aan: “Wanneer we eerder zelf locaties inmaten, bleek op kantoor weleens dat we net die ene hoek die we nodig hadden, gemist hadden. PelserHartman leverde super gedetailleerde pointclouds aan die we zelf in Revit konden modelleren. Dat was een mooi uitgangspunt.”

PelserHartman en Vogels Bouwmanagement gaan een partnership aan
Revit model van gebouw in de Spoorzone, Tilburg. Bron: Vogels Bouwmanagement.

Toegevoegde waarde partnership

Nu is deze prettige samenwerking dus bezegeld met een partnership. Jeroen: “Het is fijn om met een partij te werken die zo professioneel en slagvaardig is als Vogels Bouwmanagement. Wij vinden goede samenwerking beiden erg belangrijk en leren elk project weer van elkaar. Altijd als we ergens tegenaan lopen, ondervangen we dat in een volgend project en inmiddels kunnen we met elkaar lezen en schrijven.”

Casper vult aan: “De ontwikkelingen binnen het 3D scannen gaan erg snel en kunnen veel invloed hebben op toekomstige projecten. PelserHartman houdt deze vooruitgang goed in de gaten en loopt voorop in de markt. Het is fijn dat wij daarvan kunnen meeprofiteren en onze klanten altijd kunnen bedienen met de meest geavanceerde techniek.”

Ook partner van PelserHartman worden?

Heb jij ook regelmatig pointclouds of BIM modellen nodig van bestaande gebouwen, industrie of andere objecten?  Lees hier of een partnership met PelserHartman voor jou interessant is, hoe zo’n partnership eruit zou kunnen zien en wat de voordelen zijn. Liever meteen persoonlijk contact? Bel  073‑613 5729 en vraag naar Jan Huisman of mail naar [email protected].