Klanten van PelserHartman krijgen altijd professionele viewers van hun scandata. Ben je partner van PelserHartman? Dan maak je tevens gebruik van de online 3D Enterprise viewer én krijg je bovendien korting op onze scantarieven. Deze blog geeft informatie over de verschillende soorten 3D viewers die wij leveren aan klanten en partners. Er is een video tutorial van 21 minuten en we introduceren onze Databeheerservice.

Alle klanten krijgen Leica Truview viewers

Op dit moment krijgen onze al onze klanten gratis één van de volgende viewers:

 • 3D viewer Leica Truview Basis
  Fotoviewer van de scandata exclusief meetdata/pointcloud.
 • 3D viewer van de pointclouddata. Leica TruviewPointcloud viewer
  Fotoviewer van de scandata inclusief meetdata/pointcloud.

Partners krijgen Leica Cyclone Enterprise

Naast de Truview krijgen partners van PelserHartman ook de online 3D viewer Leica Cyclone Enterprise. Deze webbased viewer maakt het mogelijk de laserscandata op alle soorten systemen online via internetbrowsers te bekijken. Deze service werkt zowel op Windows-machines als op Apple-computers. Leica Cyclone Enterprise werkt op de pc, laptop, tablet en ook op de telefoon. Hierdoor heb je het project dus altijd bij de hand en hoef je niet telkens terug naar de locatie om zaken te bekijken of te fotograferen.

Video tutorial: Hoe werken pointcloudviewers?

Videoduur: 21 minuten.
Onderstaande video legt uit wat een pointcloud viewer is en wat je er allemaal mee kunt doen. We leggen uit welke soorten viewers er zijn en waar je op moet letten als je een pointcloud viewer bestelt. Verder tonen we de functionaliteiten van een aantal 3D scan viewers.

Toelichting 3D viewer Leica Truview

Fotoviewer van de scandata exclusief meetdata/pointcloud. Een intelligente 3D viewer waarmee de pointcloud zonder gebruik te maken van een CAD-pakket kan worden bekeken, en waarin metingen kunnen worden verricht. De viewer is te gebruiken op computers met een Windows Operating Systeem. De viewer is niet compatible met computers met een Apple Operating systeem.

Toelichting 3D viewer Leica Truview

Fotoviewer van de scandata inclusief meetdata/pointcloud. Een intelligente 3D viewer waarmee de pointcloud zonder gebruik te maken van een CAD-pakket kan worden bekeken, en waarin metingen kunnen worden verricht. De viewer is te gebruiken op computers met een Windows Operating Systeem. De viewer is niet compatible met computers met een Apple Operating systeem. Deze viewer bevat in tegenstelling tot de Basis-viewer ook een groot deel van de meetdata van de pointcloud waardoor deze rijker maar ook zwaarder is dan de Basis-viewer.

Databeheer voor Partners PelserHartman

De oplossing voor opslag en verspreiding van zware pointclouddata

Wij zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om onze klanten gratis extra producten te kunnen geven. Daarnaast bedenken we oplossingen die het werk comfortabeler maken. Soms hebben mensen last van grote zware pointcloudbestanden. Verspreiding van de data naar andere partijen en opslag of backup van de bestanden kan lastig zijn. Binnenkort krijgen partners van PelserHartman een eigen portal. Hierop staan de data van jouw projecten en kunnen de leden van het projectteam pointclouds, viewers, orthofoto’s, deformatieanalyses etc zelf downloaden. Ook geeft deze portal toegang tot het online bekijken van jouw pointclouddata. Je hebt hierin meerdere afgeschermde portals en kunt overal alle scans bekijken. Je loopt of vliegt door de pointcloud en kunt heel precies zelf de maten meten. Ook IFC-bestanden kunnen zichtbaar gemaakt worden in jouw pointcloud in de viewer. Deze 3D viewer werkt ook online op tablets en telefoons.

Over PelserHartman

PelserHartman is een kennis- en servicebedrijf dat gespecialiseerd is in 3D meetwerk. We concentreren ons op het in kaart brengen van bestaande situaties en objecten met de meest geavanceerde kennis en apparatuur. Daarnaast leren we mensen hoe ze dit zelf kunnen doen. We maken 2D tekeningen, 3D modellen en BIM.

Je kiest voor PelserHartman omdat

 • Wij werken met een team van specialisten
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Meer dan 8100 projecten succesvol afgerond
 • Focus op innovatie; altijd op zoek naar de beste oplossing
 • Beschikking over de beste 3D scanners en andere apparatuur
 • Wij maken gevalideerde meetdata
 • We leveren altijd extra service en producten
 • We leggen de nadruk altijd op een werkbaar eindproduct dat past bij de klant
 • Duurzame samenwerking door strategische partnerships
 • Kennisoverdracht en voorlichting door trainingen en kennisbank
 • Track record van prestigieuze projecten

Bijna alles is mogelijk. We zijn flexibel en vinden samen met onze opdrachtgever altijd de beste oplossing binnen het budget. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat wij de klant leren scannen of zelf modelleren met pointclouds. Uiteraard is het ook mogelijk om samen het object in te meten.

Partner worden?

Neem dan contact op met Jan Huisman. www.pelserhartman.nl/partner-van-pelserhartman