Scholen inmeten is al jaren een specialisme van PelserHartman. Dat is ooit begonnen met het inmeten van alle schoolgebouwen in Wijchen. Tegenwoordig meten we met 3D scannen complete basisscholen, middelbare scholen, praktijkscholen, hoge scholen en universiteiten. Een school inmeten gebeurt voor diverse doeleinden. Denk hierbij aan onderhoud en renovatie, maar ook aan herbestemming van oude schoolgebouwen. 

Bestaande school inmeten Amsterdam voor Revit

PelserHartman bracht basisschool De Springplank in kaart voor de gemeente Amsterdam en DMV architecten te Kerkrade. De volledige school en het omliggend terrein werden ingemeten. We maakten een volledig Revit-model en daarbij een pakket 2D bouwtechnische tekeningen.

Revit-model inmeting basisschool Amsterdam

Revit-model van meting basisschool Amsterdam

Lees meer: Bestaande basisschool Amsterdam in Revit

3D laserscan Ooglijdersgasthuis Utrecht

Aan de F.C. Dondersstraat in Utrecht staat Het Ooglijdersgasthuis, ook wel ‘Het Nederlandsch Gasthuis voor Behoeftige en Minvermogende Ooglijders’ genoemd. Het was een ziekenhuis voor oogheelkunde, met daarnaast oogheelkundig onderwijs en onderzoek. Asnova architects is aangesteld om de restauratie en herontwikkeling van dit karakteristieke gebouw te verzorgen.

3D laserscan Utrecht inmeting opleiding

3D laserscan van Ooglijdersgasthuis Utrecht

Lees meer: 3D laserscan Ooglijdersgasthuis Utrecht

Inmeting grootschalige renovatie school Wijchen

Het is al weer enige tijd gelden dat we basisschool De Piekenstulp veranderden in de school voor speciaal onderwijs ‘De Bolster’. Dit project mag echter zeker niet ontbreken op onze lijst van grootschalige renovatieprojecten. Het is een van de meest extreme renovatieprojecten die we ooit deden.

3D visualisatie renovatie Wijchen

3D visualisatie van renovatie basisschool SBO de Bolster in Wijchen.

Gebouw Montessori school inmeten Vught

Montessori school inmeten vught

De inmeting van deze school was niet makkelijk door de begroeiing.

Reproductie torentje meisjesschool Bredeveld Breda

Het torentje van de voormalige meisjesschool Bredeveld in de wijk Ginneken in Breda was kwijt. Dat is vervelend als je beloofd hebt om het terug te plaatsen. Het torentje werd vorig jaar gevonden op de oprit van een woning in het plaatsje Beerse. De technische staat bleek onvoldoende om de toren terug te plaatsen. PelserHartman maakte een 3D opname en reconstructie van de toren. Er werd een replica gemaakt en geplaatst op het dak van de school.

pointcloud

3D scan van het oude torentje van de meisjesschool, voor reproductie.

Schoolgebouw inmeten?

PelserHartman heeft de afgelopen 10 jaar regelmatig een universiteit of schoolgebouw ingemeten. Heb je een vraag omtrent het inmeten of 3D scannen van een school? Bel +31 73-6135729. Wij kunnen een snelle inschatting maken van de mogelijkheden en kosten van jouw situatie.

× Direct Whatsapp contact!