Scholen inmeten is al jaren een specialisme van PelserHartman. Dat is ooit begonnen met het inmeten van alle schoolgebouwen in Wijchen. Tegenwoordig meten we met 3D scannen complete basisscholen, middelbare scholen, praktijkscholen, hoge scholen en universiteiten. Na het inmeten van de scholen kunnen we een 3D BIM model maken. Aan de hand van dit BIM model kunnen snel 2D tekeningen gemaakt worden. De meetdata die we verkrijgen door het inmeten van scholen dient als basis voor vele doeleinden. Denk hierbij aan onderhoud en renovatie, maar ook aan herbestemming van oude schoolgebouwen.

Waarom scholen 3D scannen?

Door schoolgebouwen met 3D laserscanners in kaart te brengen, verkrijgen we gedetailleerde meetdata die de basis vormt voor 3D BIM modellen. Deze BIM-modellen zijn essentieel voor het plannen van verbouwingen, restauraties en herbestemmingen. Ze bieden een nauwkeurig beeld van het huidige gebouw met de eigenschappen en specificaties van elk bouwelement. Hiermee kunnen alle partijen die aan het gebouw werken efficiënter plannen, kosten besparen en fouten voorkomen tijdens het bouwproces. Dit is omdat de verschillende partijen samen in het model kunnen werken. Iedere partij ziet dus precies wat er met het model gebeurt.

Projecten voor scholen

3D BIM model voor Gemini TUE

PelserHartman heeft het universiteitsgebouw Gemini van de TU Eindhoven in kaart gebracht met 3D laserscantechnieken en vervolgens een 3D BIM model gecreëerd dat dient als basis voor de renovatieplannen. Dit model is conform de eisen van BIM basis ILS en kan door betrokken partijen bij de renovatie gebruikt worden voor hun plannen.

3D BIM model van Gemini TU, Eindhoven

Lees meer: 3D model Gemini TU Eindhoven voor renovatieplannen

Bestaande school inmeten Amsterdam voor Revit

PelserHartman bracht basisschool De Springplank in kaart voor de gemeente Amsterdam en DMV architecten te Kerkrade. De volledige school en het omliggend terrein werden ingemeten. We maakten een volledig Revit-model en daarbij een pakket 2D bouwtechnische tekeningen.

Revit-model van meting basisschool Amsterdam

Lees meer: Bestaande basisschool Amsterdam in Revit

3D laserscan Ooglijdersgasthuis Utrecht

Aan de F.C. Dondersstraat in Utrecht staat Het Ooglijdersgasthuis, ook wel ‘Het Nederlandsch Gasthuis voor Behoeftige en Minvermogende Ooglijders’ genoemd. Het was een ziekenhuis voor oogheelkunde, met daarnaast oogheelkundig onderwijs en onderzoek. Asnova architects is aangesteld om de restauratie en herontwikkeling van dit karakteristieke gebouw te verzorgen.

3D laserscan van Ooglijdersgasthuis Utrecht

Lees meer: 3D laserscan Ooglijdersgasthuis Utrecht

Inmeting grootschalige renovatie school Wijchen

Het is al weer enige tijd gelden dat we basisschool De Piekenstulp veranderden in de school voor speciaal onderwijs ‘De Bolster’. Dit project mag echter zeker niet ontbreken op onze lijst van grootschalige renovatieprojecten. Het is een van de meest extreme renovatieprojecten die we ooit deden.

3D visualisatie renovatie Wijchen
3D visualisatie van renovatie basisschool SBO de Bolster in Wijchen.

Schoolgebouw inmeten?

PelserHartman heeft de afgelopen 10 jaar veel ervaring met het inmeten van universiteiten en schoolgebouwen. Heb je een vraag omtrent het inmeten of 3D scannen van een school? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen een snelle inschatting maken van de mogelijkheden en kosten van jouw situatie.