Ben je eigenaar van een monument? Dan heeft PelserHartman een mooie deal voor je! Wij meten jouw monument in en maken gratis tekeningen en andere informatie die jij nodig hebt voor het onderhouden, restaureren of renoveren van jouw monument. Wij maken een 3D scan van het gebouw en als je wilt ook van de tuin en het terrein. Dat doen we niet met drones en we maken ook geen meetdata op basis van foto’s. We meten met echte high-end 3D laserscanners waardoor betrouwbare meetdata en tekeningen ontstaan. Je krijgt de speciale ‘PH-subsidie’ in de vorm van gratis geveltekeningen en een 3D viewer.

PelserHartman heeft hart voor monumenten

22 jaar en meer dan 10.000 projecten later, is het merendeel van onze projecten nog steeds een monument. En dat is niet raar. PelserHartman is sinds de start in het jaar 2000 een club van bouwkundigen met een groot hart voor monumenten. Onze eerste projecten waren meteen al herbestemmingen van kloosters, kerken en oude fabrieken. Dit werd als snel een specialisme en we kregen later de mooiste projecten van het land. Bijvoorbeeld; het volledige Binnenhof complex, Anne Frank huis, Paleis het Loo, Paleis Noordeinde, Paleis op de Dam, Nationaal monument op de Dam, stadhuizen Leuven, Middelburg, Gouda, Leiden, Sneek, Den Bosch. De Nieuwe kerk Delft, Boijmans van Beuningen, Amstelhotel, Kathedraal Sint Jan, een hele rits Kloosters en kerken, enzovoort enzovoorts. Natuurlijk zijn dit soort grote namen altijd leuk om te noemen. Maar we doen niet alleen maar de grote werken!

3D laserscanning Nieuwe Kerk in Delft

PelserHartman is er ook voor het kleine werk

Wij zijn er zeker ook voor de monumentale huizen en kantoren. Zeer regelmatig meten wij kleine projecten in de binnenstad, boerderijen en herenhuizen. Vaak is de architect onze opdrachtgever, maar steeds vaker klopt ook de monumenteigenaar bij ons aan. Van veel monumenten zijn geen tekeningen en bouwbedrijven vragen de eigenaar vaak om informatie zoals oppervlakte, kozijnmaten, geveltekeningen en foto’s van de bestaande situatie. Onze high-end 3D scans bieden dan dé oplossing. Je hebt dan niet alleen alle maten en tekeningen, maar ook de foto’s en viewers! 

In het kort de meest voorkomende diensten:

 • inmeten gebouwen en terreinen
 • maken 3D laserscans
 • foto opname en inmeting met drones
 • maken van 2D tekeningen en 3D modellen
 • maken van BIM modellen
 • maken van Digital Twins
 • maken van oppervlakte certificaten zoals NEN2580

PelserHartman monument subsidie en gratis tekeningen

PelserHartman heeft de wereld van monumenten inmiddels wel geadopteerd. We vinden behoud van erfgoed erg belangrijk en willen graag de monumenteigenaren iets brengen. Ben je eigenaar van een monument en wil je met ons in zee? Dan krijg je de PH-subsidie en een aantal extra producten. Bijvoorbeeld gratis tekeningen van de gevels en een 3D fotorealistische viewer. Daarnaast kunnen wij je helpen bij de volgende informatie en uitdagingen:

 • Energie advies. Of misschien zelfs een plan om je monument energie NUL te maken? De adviseurs van PH Bouwadvies (aparte afdeling binnen PelserHartman Group) staan voor je klaar!
 • Toetsing bouwbesluit, brand- en geluidsadviezen. Ook hiervoor heeft PH Bouwadvies specialisten in huis.
 • Monitoring van gebouwen. Wij plaatsen meetpunten en houden jouw monument in de gaten. Beweegt of zakt het gebouw? Wij hebben dat meteen in de gaten!
 • Inspectie van monumenten. PelserHartman meet, tekent en monitort. Inspectie is een aparte vakgebied waarvoor wij een partnerbedrijf inschakelen.

Meet weten?

Voor de PelserHartman-subsidie gelden spelregels. Wil je weten of jouw monument in aanmerking komt voor gratis producten en diensten? Maak dan meteen een afspraak met één van onze bouwkundig adviseurs.

× Direct Whatsapp contact! Available from 08:30 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday