Wil je jouw monument verduurzamen of verbouwen? Of ga je als architect of adviseur aan de slag voor een particuliere eigenaar? Dan heb jij recht op onze speciale monumentenkorting. Wij meten jouw monument 3D in en maken tekeningen en andere producten die jij nodig hebt voor het aanvragen van subsidie en het onderhouden, restaureren of renoveren van jouw monument. Wij scannen niet alleen de buitenkant, maar meten ook alle ruimten aan de binnenzijde. En als je wilt dan pakken we ook meteen het terrein en de tuin mee. Dat doen we niet met drones en foto’s. We meten met echte high-end 3D laserscanners waardoor betrouwbare meetdata en tekeningen ontstaan. Je krijgt de speciale ‘PH-monumentenkorting’, maar liefst 25% op de scan- en andere inmeetwerkzaamheden. Daarnaast krijg je een gratis 12 maanden toegang tot een online 3D viewer van jouw pand en omgeving.

PelserHartman heeft hart voor monumenten

23 jaar en meer dan 10.000 projecten later (peildatum 1-1-2022), is het merendeel van onze projecten nog steeds een monument. En dat is niet raar. PelserHartman is sinds de start in het jaar 2000 een club van bouwkundigen met een groot hart voor monumenten. Onze eerste projecten waren meteen al herbestemmingen van kloosters, kerken en oude fabrieken. Dit werd als snel een specialisme en we kregen later de mooiste projecten van het land. Bijvoorbeeld; het volledige Binnenhof complex, Anne Frank huis, Paleis het Loo, Paleis Noordeinde, Paleis op de Dam, Nationaal monument op de Dam, stadhuizen Leuven, Middelburg, Gouda, Leiden, Sneek, Den Bosch. De Nieuwe kerk Delft, Boijmans van Beuningen, Amstelhotel, Kathedraal Sint Jan, een hele rits Kloosters en kerken, enzovoort enzovoorts. Natuurlijk zijn dit soort grote namen altijd leuk om te noemen. Maar we doen niet alleen maar de grote werken!

3D laserscanning Nieuwe Kerk in Delft

PelserHartman is er ook voor de kleinere monumenten

Wij zijn er zeker ook voor de monumentale huizen en kantoren. Zeer regelmatig meten wij kleinere projecten in een binnenstad, boerderijen en herenhuizen. Vaak is de architect onze opdrachtgever, maar steeds vaker klopt ook de monumenteigenaar bij ons aan. Van veel monumenten zijn geen tekeningen en bouwbedrijven vragen de eigenaar vaak om informatie zoals oppervlakte, kozijnmaten, geveltekeningen en foto’s van de bestaande situatie. Onze high-end 3D scans bieden dan dé oplossing. Je hebt dan niet alleen alle maten en tekeningen, maar ook de foto’s en viewers! 

3d scan boerderij
3D scan boerderij

In het kort de meest voorkomende diensten:

 • inmeten gebouwen en terreinen
 • maken 3D laserscans
 • foto opname en inmeting met drones
 • maken van 2D tekeningen en 3D modellen
 • maken van BIM modellen
 • maken van Digital Twins
 • maken van oppervlakte certificaten zoals NEN2580

25% PelserHartman monumenten korting

PelserHartman heeft de wereld van monumenten inmiddels wel geadopteerd. We vinden behoud van erfgoed erg belangrijk en willen graag de particuliere monumenteigenaren iets brengen. Ben je zelf als particulier eigenaar van een monument en wil je met ons in zee? Of ga je aan de slag als architect of adviseur voor een particuliere opdrachtgever? Dan krijg je de 25% korting op alle 3D scanwerkzaamheden. Ook ontvang je 12 maanden lang toegang tot een online foto realistische 3D viewer van jouw 3D scans. Je kunt dan overal alle gemaakte scans en bolfoto’s bekijken, opmerkingen plaatsen en maten in meten.

Geen verborgen kosten of verplichtingen!

Wel brengen we de werkelijke reiskosten in rekening. Hierop kunnen we helaas geen korting geven.

Wil je weten wat jouw project normaal gesproken kost en hoeveel korting je krijgt? Doe dan een offerteaanvraag via onze offerteformulieren of stuur een email naar [email protected]

Energie advies en toetsing bouwbesluit

Naast het inmeten en het maken van tekeningen of 3D modellen kunnen wij je ook helpen bij de volgende informatie en uitdagingen:

 • Energie advies. Of misschien zelfs een plan om je monument energie NUL te maken? De adviseurs van PH Bouwadvies (aparte afdeling binnen PelserHartman Group) staan voor je klaar!
 • Toetsing bouwbesluit, brand- en geluidsadviezen. Ook hiervoor heeft PH Bouwadvies specialisten in huis.
 • Monitoring van gebouwen. Wij plaatsen meetpunten en houden jouw monument in de gaten. Beweegt of zakt het gebouw? Wij hebben dat meteen in de gaten!
 • Inspectie van monumenten. PelserHartman meet, tekent en monitort. Inspectie is een aparte vakgebied waarvoor wij een partnerbedrijf inschakelen.

Ben je geen particulier?

Heb je een project maar is het betreffende object niet in particulier bezit? Natuurlijk is PelserHartman jou graag van dienst! En uiteraard maken we altijd een speciaal plan en passende aanbieding. Sowieso krijgen alle klanten van PelserHartman gratis enkele voordelen. Stuur jouw projectaanvraag in via één van onze offerte-formulieren of stuur een email naar [email protected].

Natuurlijk kun je ons ook bellen op 073-6135729.


Erfgoed actie 2023

PelserHartman helpt bij verduurzaming en renovatie van Kastelen, Landgoederen, Kerken en Kloosters. Monumenteigenaren hebben het al moeilijk genoeg. Daarom hebben we het jaar 2023 uitgeroepen tot het jaar van de Kastelen, Landgoederen, Kerken en Kloosters. Bouwprojecten op het vlak van restauratie en renovatie krijgen bij ons extra aandacht en voorrang.


Meer weten?

Voor de PelserHartman-subsidie gelden spelregels. Wil je weten of jouw monument in aanmerking komt voor gratis producten en diensten? Maak dan meteen een vrijblijvende afspraak om dit samen met ons te bespreken!

× Direct Whatsapp contact!