PelserHartman heeft sinds 1 maart 2019 een tweede vestiging in België. Ons nieuwe kantoor is gespecialiseerd in monitoring, deformatieanalyses en 3D scanning en richt zich op de Belgische en Nederlandse markt. Inmiddels hebben we een aantal mooie projecten achter de rug, waaronder het in 3D kaart brengen van de Boudewijnbrug, een stukje industrieel erfgoed van België. 

3D scan industrieel erfgoed: Boudewijnbrug Antwerpen

PelserHartman bracht in Antwerpen de Boudewijnbrug in kaart met 3D scanners. Deze brug ligt bij de gelijknamige Boudewijnsluis, een van de grotere toegangssluizen tot de Haven van Antwerpen. De brug, die stamt uit de jaren ’50, is versleten. Daarom wordt er binnenkort een nieuwe brug gebouwd en moet de Boudewijnbrug afgebroken worden.

De Boudewijnbrug behoort tot het industrieel erfgoed van Vlaanderen. Bouwhistorisch onderzoeksbureau Archivaria inventariseert en documenteert de bouwkundige en industriële erfgoedwaarden van de brug. Zij benaderden PelserHartman met de vraag de brug volledige brug 3D in kaart te brengen.

3D scanning voor documentatie industrieel erfgoed

Wij adviseerden Archivaria om voor een 3D opname met laserscanners te kiezen in plaats van fotogrammetrie. De gekleurde pointcloud, orthogonale projecties en 3D viewer zorgden voor een zeer gedetailleerde documentatie van de brug. Deze manier van werken pasten wij al vaker succesvol toe bij de documentatie van industrieel erfgoed, bijvoorbeeld bij de Samga-gebouwen in de Antwerpse Haven.

Pointcoud industrieel erfgoed

Gekleurde pointcloud van de Boudewijnbrug in Antwerpen

Monitoring bij PelserHartman België

PelserHartman België heeft met ondersteuning van het moederbedrijf in Nederland alle kennis in huis om projecten in verschillende branches tot een goed einde te brengen. PH België heeft daarnaast nog een eigen specialisme. Zaakvoerder Peter Heymans is namelijk expert op het gebied van het meten van bewegingen van gebouwen en structuren. Behalve voor high-end scanwerk kan je dus ook bij ons terecht voor nauwkeurige monitoring, deformatiemetingen en zakkingsmetingen.

Monitoring, wat houdt dat eigenlijk in?

Gebouwen, kunstwerken en andere structuren bewegen altijd wel, maar door externe invloeden kan deze beweging risicovol worden. Om dit te kunnen bepalen, kan PelserHartman deze beweging volgen of monitoren. We kunnen monitoring maandelijks of jaarlijks uitvoeren maar evengoed elk uur met live metingen en online weergave van resultaten.

Meer weten? Neem contact op!

Wil je meer weten over monitoring en/of deformatieanalyses? Lees dan verder op de homepage van PelserHartman België. Meer informatie over vele innovatieve meetoplossingen van PelserHartman vindt je bij onze 3D meetoplossingen. Wil je direct meer informatie of heb je een project waarbij je onze hulp kunt gebruiken? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor in Nederland of met onze Belgische vestiging.

Contact hoofdkantoor PelserHartman in ’s Hertogenbosch

Contact PelserHartman België

 

× Direct Whatsapp contact!