Tekenen of modelleren is het duurste stuk van het meet- en tekentraject. Het modelleren van bestaande gebouwen en andere objecten gaat echter veel sneller en goedkoper wanneer je dit doet met een goede pointcloud als basis. Hiermee is de kans op fouten veel kleiner waardoor er snel een betrouwbaar 3D model ontstaat. De video in deze blog laat zien hoe modelleren met pointclouds in Revit werkt.

Video ‘Hoe modelleren met pointclouds’

In onderstaande uitgebreide video ‘Hoe modelleren met pointclouds’ (16 minuten) krijg je enkele voorbeelden te zien van de mogelijkheden van 3D modelleren op basis van een puntenwolk. De voorbeelden in deze video zijn voornamelijk van industriële aard. Natuurlijk is modelleren op basis van een pointcloud ook mogelijk voor bouwkundige toepassingen. Aan het eind van deze video toont een Leica expert de specifieke mogelijkheden van de modelleer plug-in Cloudworx (voor Revit).

3D BIM maken met pointclouds

Het maken van BIM, oftewel Bouw Informatie Modellen met pointclouds is één van onze kernactiviteiten. Dit wordt ook wel ‘scan-to-bim’ genoemd. Naast BIM maken we ook veel andere soorten 3D modellen zoals solid models, faces-models, meshes en STEP-files van onder andere gebouwen en installaties. Maar we modelleren ook voor de industrie en bijvoorbeeld plant-maintenance. Wil je meer informatie over het maken van verschillende soorten 3D modellen op basis van scandata? Lees dan verder op de pagina 3D modelleren met pointclouds.

Snel veel weten over 3D scanning en modelling?

Denk je dat het werken met 3D scanning veel voordelen kan opleveren en wil je leren hoe je dit binnen jouw bedrijf kan toepassen? Of zou je graag willen gaan werken met pointclouds, maar ontbreekt de basiskennis? Volg dan een training bij PelserHartman. Of voer samen met ons een pilot project uit. Wij bieden op maat gemaakte trainingen voor bedrijven. Zowel basistrainingen 3D scanning, alsook verdiepende trainingen voor mensen die al ervaring hebben met 3D laserscannen en het werken met pointclouds.