De bouw is massaal gestart met 3D scanning. We krijgen gemiddeld 5 projectaanvragen per dag. Daarnaast geven wij meerdere keren per dag gehoor aan het verzoek: “Kunt u ons alles vertellen over laserscanning?” of we beantwoorden vragen zoals: “Hoe starten wij met modelleren met pointclouds in Revit?” en “Hoe teken ik zo weinig mogelijk, want tekenuren zijn duur.” Daarom hebben we ons standaard introductieverhaal ‘het 3D modelleren van gebouwen’ in een film gestopt.

Goedkoper en succesvoller met 3D scannen

Het is niet vreemd dat we veel vragen krijgen. Mensen hebben inmiddels in de gaten dat projecten succesvol en goedkoper worden met behulp van 3D scannen. Echter, dat is alleen het geval als scan- en modelleertechnieken goed op elkaar worden afgestemd. Daarnaast moeten partijen voldoende kennis van zaken hebben om de techniek goed in te kunnen zetten. Wij delen onze kennis graag en doen veel innovaties. Daarbij werken we vaak samen met onze partners, die we ook ondersteunen op gebied van marketing. De onderstaande film is voortgekomen uit een traject met een partner. Deze wilde graag aan relaties laten zien wat 3D scanning is en hoe je er gebouwen mee modelleert in Revit en Autocad. In de film komen ook zaken aan bod zoals 3D viewers, orthofoto’s en meshes.

3D modelleren van gebouwen met pointclouds

Bouwbedrijf Heembouw is een partner van PelserHartman. We hielpen Heembouw bij de integratie van 3D scantechnieken binnen hun organisatie. Zij modelleren gebouwen inmiddels met pointclouds. Verder  scannen ze regelmatig hun eigen projecten in met onze high-end laserscanners. Samen met Heembouw maakten wij een korte film over scanning binnen hun projecten. Op basis hiervan verkoos het bouwbedrijf 3D scanning als innovatie van het jaar. Heembouw Innovatieprijs 2017.

Sr. maatvoerder over 3D modelleren van gebouwen met pointcloud

Senior maatvoerder Wilfred van Zanten van Heembouw: “We werken samen met PelserHartman en voeren 3D-scans uit met hun apparatuur. Deze 3D-laserscans bieden een schat aan informatie; het gehele gebouw of de gehele omgeving wordt gemeten, niet alleen een paar punten. Dat maakt de meting 100% nauwkeurig.” Zeker in de bestaande bouw biedt het veel mogelijkheden. Wilfred: “De scanner gaat in een puntenwolk (pointcloud) over het gebouw heen. Daarbij scant het fotorealistisch alles wat er al is. Je hoeft geen informatie van bestaande tekeningen over te nemen. Bij een tekening denk je namelijk al snel dat alles recht is. In de praktijk blijkt dat niet altijd te kloppen. In plaats daarvan scan je de werkelijke situatie. Deze efficiënte en nauwkeurige meting vormt het perfecte startpunt voor accurate BIM modellen.”

Word partner van PelserHartman

Bij PelserHartman werken we graag met strategische partnerships. Dit heeft grote voordelen voor beide partijen. Als partner hebt u al onze kennis, de verschillende 3D-laserscanners en andere meetapparatuur ter beschikking. Daardoor kunt u uw klant beter van dienst zijn en krijgt u een sterkere positie ten opzichte van uw concurrenten. Voor ons levert de directe lijn meer en betere opdrachten op en is de bezetting van onze apparatuur beter. Dit verlaagt de kosten en stelt ons in staat telkens te investeren in innovatie. Ook op het vlak van marketing kunnen partners ondersteuning verwachten en maken zij gebruik van onze kennis en mogelijkheden op het vlak van internetmarketing. Lees meer over de mogelijkheden van een partnership.

Meer vragen over 3D modelleren van gebouwen

Zoals gezegd geven wij dagelijks advies over het 3D modelleren van gebouwen aan diverse partijen in de bouw. Wilt u zelf gebouwen 3D modelleren, wilt u uw modellen naar een hoger niveau brengen of zoekt u een andere 3D meetoplossing? Lees onze introductie Wat is 3D scannen, of bel ons op +31 73 613 5729. Wilt u zelf testen of uw software al kan werken met pointclouds? Kijk dan voor gratis voorbeelden op onze downloadpagina.