Blog

Vacature PelserHartman Bouwadvies

  |   Algemeen

Voor PelserHartman in ‘s-Hertogenbosch zijn we op zoek naar een (junior) bouwkundig adviseur. Heb jij affiniteit met de bouw wet- en regelgeving en weet jij het overzicht te bewaren? Krijg jij energie wanneer je klanten met jouw kennis en ondersteuning kunt adviseren? Dan komen wij graag in contact met jou.

PelserHartman Bouwadvies

PelserHartman brengt gebouwen 3D in kaart. Daarnaast hebben we een afdeling bouwadvies met veel kennis over bouwwet en -regelgeving. PelserHartman Bouwadvies geeft professionele marktpartijen advies over Bouwbesluit, brandveiligheid en duurzaamheid als aanvullende dienst op meetwerkzaamheden. PelserHartman Bouwadvies verzorgt bouwplantoetsingen en maakt energie- of milieuprestatieberekeningen (EPC & MPG).

Vacature Bouwplantoetser

We zijn op zoek naar een (junior) bouwkundig adviseur. Klik hier om naar de vacature op de website van PelserHartman te gaan.

Diensten PelserHartman Bouwadvies

Bouwbesluittoetsing

PelserHartman kan voor al uw bouwplannen een bouwbesluittoetsing leveren. In deze toets wordt het nieuwe, bestaande of te verbouwen gebouw getoetst aan alle gewenste onderdelen van het bouwbesluit. De bouwbesluittoets stuurt u vervolgens mee met de aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

PelserHartman adviseert inzake Bouwbesluit:

 • Bouwbesluit 2012
 • Daglicht
 • Energieprestatie
 • Energieprestatie +
 • Ventilatie

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is het creëren van een nieuwe gebouwde omgeving met een zo hoog mogelijke kwaliteit en een zo laag mogelijk milieubelasting. PelserHartman biedt u de mogelijkheid om uw gebouw in iedere fase uit het bouwproces te screenen op de hoofdpunten uit GPR Gebouw. Middels deze quickscan kan u snel en makkelijk uw plan aanpassen en zodoende een positieve score behalen. Hoe eerder in het ontwerptraject u uw ontwerp laat screenen, des te makkelijker wordt het gestelde ambitieniveau behaald.

Naast het bepalen van de duurzaamheid middels GPR Gebouw kan PelserHartman u ook adviseren in welke maatregelen u moet nemen om een zo duurzaam mogelijk gebouw te creëren, of wat u kunt doen om een bestaand gebouw duurzaam te verbouwen. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan direct contact met ons op +31 73 613 57 29.

Brandveiligheid

PelserHartman Bouwadvies ondersteunt architecten, vastgoedorganisaties en andere bedrijven bij brandvraagstukken. Architecten en ontwerpers ondersteunen we door het beoordelen van de ontwerpen aan de huidige brand wet- en regelgeving. Tevens maken we brandoverslag– en ontruimingsberekeningen. Daarnaast maken we regelmatig rapportages over de beheersbaarheid van brand. Middels deze rapportages kan aangetoond worden dat het mogelijk is om grotere brandcompartimenten te realiseren dan in eerste instantie wettelijk is toegestaan.

Brandscan NPR6059

Voor vastgoedorganisaties maken we de brandscan volgens NPR6059. Deze scans geven een compleet beeld van de brandveiligheidsituatie van de gebouwvoorraad. Het geeft tevens een overzicht van die onderdelen die niet aan de regelgeving voldoen. PelserHartman is lid van de verenigde brandveiligheid experts.

PelserHartman adviseert inzake Brandveiligheid:

 • Beheersbaarheid van brand
 • Brandoverslagberekening
 • Brandveiligheidscan
 • Gebruiksvergunning
 • Ontruimingsberekening
 • CFD-simulatie (Brandsimulatie)
 • Ontruimingsplannen en vluchtwegplattegronden