3D visualisaties

Functionele visualisaties geven inzicht in uw planVisualisaties geven u een beter inzicht in het ontwerp. We maken ze vaak om mensen duidelijk te maken hoe het ontwerp en in de realiteit uit zal komen te zien. Tegenwoordig kunnen wij de visualisaties relatief snel en eenvoudig opzetten.

Voorbeeld van een functionele visualisatie:

 functionele visualisatie

3D visualisatie voor presentatie

Soms moeten visualisaties meer doen dan alleen inzicht geven in het bouwplan. Men maakt vaak opgemaakte realistische visualisaties van gebouwen wanneer het plan gepresenteerd moet worden aan andere partijen. Vaak wordt het bouwplan 3D op een bouwbord of monsterboard afgebeeld of verschijnt de visualisatie in een verkoopboekje. In die gevallen worden de presentaties bewerkt in een speciaal programma. Er bestaan een aantal zeer gespecialiseerde bedrijven die fotorealistische visualisaties en film maken. Het betreft hier een kostbaar en specialistisch product waarvoor PelserHartman altijd een partner zal inschakelen.

Voorbeeld van een visualisatie voor presentatie:

Jongerenproductiehuis

 

Sketchup

SketchUp is een computerprogramma waarmee men in 3D kan tekenen. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen "spelen", iets wat onmogelijk is bij CAD-programma's. Het is mogelijk om met behulp van Sketchup gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Het programma bevat onder andere een heliodon (schaduwsimulator), maar de grootste doorbraak heeft dit programma te danken aan de Push-Pull techniek, waarmee men vlakken van een 3D-model eenvoudig kan induwen of uittrekken.

PelserHartman beschikt over Google Sketchup Pro en diverse renderprogramma’s waarmee ontwerpen fotorealistisch kunnen worden weergegeven.

render_1     

terug naar hoofdmenu tekenwerk