Blog

Scanner FARO Focus 3d

  |   Algemeen

FARO introduceert de Focus3D – de kleinste en lichtste 3D-laserscanner ooit. PelserHartman vergelijkt dit product met de andere scanners en komt erachter wat de verschillen zijn.

PelserHartman vergelijkt FARO met Leica

PelserHartman werkt altijd met de beste apparatuur en de beste partners. Wij werken veel met de apparatuur van Leica maar zijn daar natuurlijk niet aan gebonden. FARO meent een revolutionair product op de markt gezet te hebben dat de concurrentie lijkt aan te gaan met Leica. De prijs is inderdaad revolutionair laag maar is het product ook wel zo goed? En betreft het hier niet een gevalletje appels met peren? Binnenkort publiceert PelserHartman een uitgebreid en objectief verslag dat inzage geeft in dit nieuwe product. Onderstaand kunt u het stuk lezen dat FARO schreef op haar website.

FARO introduceert Laser Scanner Focus3D

(Bron: website FARO)

Onderstaande informatie is gebaseerd op productinformatie van de leverancier en mag derhalve niet als objectief worden beschouwd.

 

Met de Focus3D laserscanner brengt FARO een revolutionair en krachtig product op de markt voor het maken van gedetailleerde metingen en documentatie. Door het intuïtieve touch-screen is de scanner net zo gemakkelijk bedienbaar als een digitale camera. Met de

 

compacte afmetingen (24 x 20 x 10 cm) en het geringe gewicht (vier keer lichter dan zijn voorganger) is hij de kleinste laserscanner ter wereld, waardoor de gebruiker de scanner overal mee naar toe kan nemen. Een bijkomend voordeel is de zelfstandigheid van de scanner. Er zijn geen extra apparaten, kabels of een laptop nodig, waardoor de bewegingsvrijheid van de gebruiker optimaal is.

 

De Focus3D maakt gebruik van lasertechniek. Met een nauwkeurigheid tot op de millimeter en 976.000 meetpunten per seconde kan op een zeer efficiënte wijze een exacte, digitale weergave van complexe omgevingen en productgeometrieën gevormd worden. Dit kan variëren van gehele bouwwerken, vervorming van gevels of uitgravingen tot plaatsen delict of ongevalsituaties.

“Met de revolutionaire Focus3D biedt FARO architecten, bouwkundigen en ontwerpers van installaties een efficiënt hulpmiddel voor het snel, naadloos en nauwkeurig documenteren van de actuele situatie van alle denkbare gebouwen, installaties en bouwplaatsen. De Focus3D levert geavanceerde functionaliteit via een eenvoudige gebruikersinterface en dicht daarmee de kenniskloof, zodat ook gebruikers die geen expert zijn de phase-shift-laserscanner probleemloos kunnen gebruiken”, aldus Jay Freeland, de Chief Executive Officer van FARO.