Blog

Psychiatrisch ziekenhuis wordt kindercentrum Ermelo

  |   Algemeen

Project kindercentrum Ermelo betrof het herbestemmen en renoveren van een bestaand oud psychiatrisch ziekenhuis met isoleercellen. De isoleercellen werden gesloopt om op die plaats een grote aanbouw te realiseren. Het kindercentrum heeft een omvang van ongeveer 1200 m2 en is gesitueerd in een ruime bosrijke omgeving. Het project onderscheid zich door de bijzondere detaillering en de hoge mate van kindvriendelijkheid.

Anne Klein Breteler architectuur en Bouwstudio PelserHartman werkten samen als één compleet en solide team om samen twee kindercentra te ontwikkelen. We realiseerden kindercentrum Ermelo en kindercentrum Almere. Op deze manier boden wij de beide opdrachtgevers een totaalpakket waarin de disciplines architectuur, technische opname en uitwerking integraal aanwezig waren.

Koepelgebouw in Vught wordt koffie- en thee Cafe

De herbestemming van het Koepelgebouw op de Frederik Hendrik Kazerne te Vught is ook een project van de samenwerking tussen Anne Klein Breteler architectuur en PelserHartman. Lees meer over dit project op de pagina Koepelgebouw Frederik Hendrik Kazerne Vught wordt koffie- en theecafe.