Blog

NEN2580 opname en tekenwerk voor MSD Oss

  |   Projecten PelserHartman

Op de valreep kregen we afgelopen weekend een opdracht van de Provincie Noord-Brabant. We mochten een NEN2580 opname en het tekenwerk maken van de gebouwen van MSD Oss (voormalig Schering-Plough/Organon). De opdrachtgever heeft een compleet bestand digitale tekeningen. Het is echter niet duidelijk wat de kwaliteit daarvan is.

We controleren alle tekeningen in het werk en meten de maten die we nodig hebben voor het maken van de NEN2580-certificaten. Eigenlijk is deze benaming niet juist, er wordt vaak gesproken over een NEN2580-meetcertificaat. Alleen schept deze terminologie echter onjuiste verwachtingen. Het gaat hier niet om een officieel certificaat van enige onderscheidende waarde, maar om een uittreksel van de achterliggende oppervlakteberekeningen. De meetstaten die het oppervlakte vaststellen conform de norm NEN 2580 vormen de basis van huur- en koopcontracten en de kostenverdeling inzake beheer en onderhoud.

Lees meer over NEN2580-certificaten op de pagina NEN 2580 metingen en certificaten, tevens treft u daar meer voorbeelden aan van NEN2580 projecten.