Blog

Laserscanning voor museum Corpus Leiden

  |   Musea, Projecten PelserHartman

PelserHartman maakte laserscans van de buiten- en binnenzijde van museum Corpus te Leiden. Vooral de 3D scans van de binnenzijde gaven een fantastisch resultaat. Nooit eerder hadden we de mogelijkheid om zulke speciale en complexe vormen in te scannen.

3D laserscanning museum Corpus Leiden

PelserHartman maakte een opname van het museum met high-end 3D scanners.

Over Corpus

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS!

Laserscans decors Corpus

Op aanvraag van de directie van Corpus voerde PelserHartman een scantest uit op de decors. Het doel; een full-scan om eenvoudig een 3D model (een schil) te kunnen maken van de bestaande decors. De decors zijn grillig van vorm en dienen ook aan de onderzijde opgenomen te worden. Een deel van het scanwerk moest daarom laag bij de vloer uigevoerd worden. Het resultaat is hieronder te zien.

Pointcloud museum Corpus

Laserscanning museum Corpus Leiden

Hieronder ziet u een screenshot van de laserscan die we maakte van de buitenzijde. Meer weten over laserscannen?
Lees de pagina 3D laserscanning.

exterieur corpus Leiden

3D laserscanning museum

PelserHartman is een specialist op het gebied van meten en tekenen. We hebben veel ervaring met het in kaart brengen van musea. Zo maakte we al eerder opnames met 3D scanners van museum het Rebrandthuis en het Teylers Museum. Ook zetten we onze technieken in bij de plaatsing van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

Wist u dat?

Meer weten? Neem contact met ons op.