Blog

3D scannen Scheepvaart Museum Amsterdam voor 3d openingshow

  |   Musea, Projecten PelserHartman

De officiële heropening van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vond zaterdag 1 oktober 2011 plaats in gezelschap van Koningin Beatrix. Zij is beschermvrouwe van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum en eregast bij de opening. Ook was er een lichtshow met projecties op het gebouw. Hiervoor maakte PelserHarman een 3D scan van het museum. 

3D scannen museumHet feestelijk openingsprogramma speelt zich af rond het water waarin het museumgebouw staat. Om 22.00 uur begon de Grand Finale waarbij Het Scheepvaartmuseum met een spectaculaire 3D-projectieshow werd 'teruggegeven' aan het publiek. Op 2 oktober opent Het Scheepvaartmuseum haar deuren voor het publiek. Dan kan iedereen door de interactieve tentoonstellingen ervaren hoe de zee invloed heeft gehad op de Nederlandse cultuur.

3D scannen Scheepvaart museum voor de Grand Opening

Enige tijd geleden voerde PelserHartman voor het eerst een pilotproject uit voor LiveLab. LiveLAB is specialist in de look & feel & content van events. Daarvoor heeft LiveLAB revolutionaire visuele oplossingen ontwikkeld, die ervoor zorgen dat een event een aantrekkelijke uitstraling heeft voor de gasten. Dit doen ze onder andere met dynamische 3D projecties op gevels van gebouwen. Om de projecties goed te kunnen maken is een goede 3D onderlegger van het gebouw van groot belang. Daarom werken de mensen van LiveLab liever niet met een bestaande tekening of foto van het gebouw. LiveLab zocht contact met PelserHartman om de mogelijkheden van digitaal meten en laserscannen uit te proberen op het project Het Scheepvaart Museum te Amsterdam.

Het pilotproject verliep succesvol en PelserHartman leverde het 3D lijnenmodel wat de basis vormde voor het maken van de 3D projectieshow.

Film 3D projectie opening Het  Scheepvaart Museum

Musea in kaart

PelserHartman is een expert in het 3D scannen van musea. Zo brachten we in Amsterdam onder meer het Anne Frank huis, het Rembrandthuis en het ARTIS-Groote museum in kaart met 3D scanners. Meteen meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.