Blog

Verbouwing Mexx naar Sting, Hooge steenweg 25 Den Bosch

  |   * Uncategorized

Zaterdag 10 september 2011  was de laatste dag van Mexx op de Hooge Steenweg 25. Maandag 12 september startte de sloop van het pand 'De Gulden Leers' waarvoor nieuwbouw in de plaats komt. Het adres op de Hooge Steenweg wordt de nieuwe vestiging van Sting. Mexx verhuist naar de vrijgekomen winkel van Sting op Hooge Steenweg 15. Het pand aan de Hooge Steenweg is al sedert 1928 een modehuis.

PelserHartman meet Mexx-winkel Den Bosch

PelserHartman verrichtte alle nodige meet- en opname-werkzaamheden om goede digitale plattegronden, doorsneden en gevelaanzichten te krijgen van het pand aan de Hogesteenweg 25 te 's-Hertogenbosch. Deze onderleggers waren nodig ivm het realiseren van een grote verbouwing van het pand. De tekeningen werden gemaakt om een goed beeld te krijgen van de bouwkundige situatie van alle gebouwdelen. De nadruk lag hierbij vooral op de posities van bouwkundige wanden en de hoofdstructuur. De tekeningen werden door architectenbureau Vocus gebruikt als basis voor het maken van een goed ontwerp.

PelserHartman meet vloerzakking na belasting

PelserHartman kreeg de opdracht om vloermetingen te verrichten tijdens het plaatsen van een proefbelasting op de begane grondvloer boven de oude kelders van het pand aan de Hogesteenweg 25 te ’s-Hertogenbosch. De opdrachtgever eiste een verhoogde vloersterkte en wilde zekerheid over de maximaal toelaatbare vloerbelasting. De aannemer bracht diverse meetpunten aan die correspondeerden met de onderzijde van de oude gemetselde togen en de bovenzijde van de nieuwe betonvloer. PelserHartman maakte een nulmeting van die punten en meette het hoogteverschil na het aanbrengen van de proefbelasting.