Blog

Congrescentrum 1931 Brabanthallen

  |   Algemeen

Afgelopen jaar heeft Congrescentrum 1931 zijn deuren geopend in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Het congrescentrum is gesitueerd in het destijds eerste, geheel overdekte en afgesloten veemarktcomplex van Nederland. De naam 1931 stamt uit hetzelfde jaartal waarin het complex voor het eerst zijn deuren opende. In de voormalige runderhal is nu een multifunctioneel congrescentrum ontstaan.

Naar aanleiding van het zeer ambitieuze plan van de opdrachtgever om 1500 stoelen te situeren rondom een podium is PelserHartman gevraagd om deze puzzel op te lossen. In verband met de aanwezigheid van kolommen was het noodzakelijk om te kijken naar de zichtlijnen vanuit de stoelen naar het podium, zodat alle gasten onbelemmerd het podium kunnen zien.

Daarnaast moesten alle stoelen binnen een half uur opgeruimd kunnen worden en plaats maken voor 130 reeds gedekte tafels, welke net als de stoelen een goed zicht moesten hebben op het podium. De tafels worden tijdens de presentatie achter gordijnen opgedekt, zodat ze na de presentatie direct op hun plaats geschoven kunnen worden.

Voor het maken van de indeling was het ook van belang om te kijken naar veiligheid van de bezoekers volgens het gebruiksbesluit. Dit besluit geeft namelijk aan hoeveel stoelen er naast elkaar mogen staan en hoe breed de gangpaden tussen de stoelen moeten zijn.