Training 3D tekenen met pointclouds

PelserHartman geeft training in 3D laserscannen, 3D tekenen met pointclouds en 3D modelleren. Dit doen we vaak samen met u als een team op uw project. We geven trainingen laserscanning 'on the job' waardoor u leert en meteen omzet maakt. Daarnaast geven we instructie over het in kaart brengen van gebouwen en objecten en adviseren over de meest geschikte meet- en tekenmethoden.

Pointclouddata in Autodesk Revit

Pointclouddata van een bestaand gebouw in Autodesk Revit

3D tekenen met pointclouds

Steeds meer tekenprogramma’s kunnen werken met pointclouds. Veel software is uitgerust met standaard laserscandata-functies. Bijna alle grote tekenprogramma’s werken sinds kort succesvol met pointclouds. Een pointcloud is snel gemaakt en kan meteen gebruikt worden in bijvoorbeeld; AutoCAD, Revit, Recap, Inventor, Sketchup, Rhino 3D, Microstation, SmartPlant 3D, AVEVA en Cyclone.

Tekenen en modelleren met pointclouds is niet lastig maar vereist wel enige kennis en oefening. PelserHartman helpt u op weg met verschillende trainingen zoals de training; Korte introductiecursus pointcloud Revit. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wilt u direct zelf testen met 3D pointcloud data? Op onze download-pagina vindt u voorbeelden van scandata voor bijna elk programma.

Introductietraining Werken met pointclouds

We bieden een introductietraining 'Werken met pointclouds' in het geval dat u snel wil leren werken met pointclouds in tekenpakketten die geschikt zijn voor pointclouds. Deze training is gebaseerd op de bij PelserHartman gebruikte modelleersoftware zoals AutoCAD, Revit en ArchiCAD.

De introductietraining 'Werken met pointclouds' is meestal voldoende aanvulling op uw bestaande kennis van AutoCAD, Revit en ArchiCAD. Indien u pointclouds wilt leren registeren maken wij graag een maatwerkaanbieding, zodat u de zaken leert die voor uw werk relevant zijn.

Kosten Pointcloud trainingen

Onze trainingen worden bijna altijd op maat gemaakt. De volgende training komt in de praktijk veel voor.
Wij trainen maximaal twee personen bij het verwerken van de pointcloud in Revit of Autocad tot een 3D model. De training omvat de volgende onderdelen:

Training van 09.00 tot 13.00 uur, inclusief lunch, op kantoor van PelserHartman 's-Hertogenbosch waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Uitleg 3d meten, 3d laserscanning en maataccuratie.
 • Uitleg pointclouds en registratie van pointclouds.
 • Demonstratie van verschillende soorten 3D viewers.
 • Het maken van orthofoto's.
 • Demo werken met een pointcloud in Revit of Autocad (inladen, oriënteren, snijden)

Daarnaast bieden wij maximaal 2 uur ondersteuning achteraf op afstand middels webmeetings of teamviewersessies.

De kosten voor dit trainingsprogramma bedragen € 570,-

PelserHartman is geen opleidingsinstituut. We dragen onze kennis over op een praktische wijze en met methodes die wij zelf ontwikkelden. Pointcloud trainingen vinden plaats op het kantoor van PelserHartman, bij voorkeur met een van uw eigen meetprojecten. U bent beter bekend met de informatie en maakt meteen omzet op uw project.

(Alle genoemde bedragen excl. btw)

Training pointcloud modelleren

Niet alles hoeft getekend te worden als u een pointcloud heeft. We denken te vaak: "Eventjes dit op papier zetten." Als u de bestaande situatie als gescand heeft is het onnodig dit nog eens uit te tekenen. Niet alleen is de situatie al gevangen in de pointcloud; de pointcloud is completer en nauwkeuriger dan uw tekening. Voor het maken van doorsnedes, plattegronden en aanzichten bestaan slimme automatiseringen die onze specialisten u kunnen leren.

Kosten training Pointcloud modelleren

Modelleren in de pointcloud heeft als grote voordeel dat u de bestaande situatie niet meer hoeft uit te tekenen. Dit bespaart veel tijd en kosten. Een training van een dag kost €995,00 per persoon. Iedere persoon extra op dezelfde dag kost €495,00.

(Alle genoemde bedragen excl. btw)

Lees ook de gerelateerde onderwerpen:

Starten met 3D laserscanning?

Starten met Laserscanning? Eerst kennis opdoen en uitproberen!

 • Vraag om begeleiding en advies.
 • Start met projecten; ‘training on the job’
 • Huur verschillende soorten scanners en test software
 • Koop scanner, wanneer u daar voldoende werk voor heeft.

Laserscanner kopen?

Er zijn reden genoeg om een scanner in huis te nemen. Er zijn echter ook veel redenen om dit niet te doen. We zijn hier graag open en eerlijk over. U zou de volgende zaken in acht moeten nemen alvorens een scanner te kopen.

 • Verschillende projecten en verschillende omstandigheden vragen om inzet van verschillende scanners. Koop geen scanner wanneer u veel verschillende soorten projecten heeft.
 • Kijk niet alleen maar naar de aanschafprijs. Een scanner is een specialistisch en kostbaar instrument. Naast de aanschaf krijgt u te maken met bijkomende kosten voor calibratie en onderhoud, accessoires, onderhoudscontracten en verzekering.
 • De techniek rondom scanners en software ontwikkelt zich razendsnel. Een scanner kan plotseling veel minder waard worden door de lancering van een nieuw type scanner.

Lees meer over aandachtspunten voor een 3D laserscanner kopen.